Κάποιος επισκέπτης ή υπάλληλος της McLaren φωτογράφησε με το κινητό του την ανοικτή έκδοση της MP4-12C και φυσικά οι φωτογραφίες αυτές δεν άργησαν να κάνουν το γύρω του κόσμου. Σύμφωνα με το Αγγλικό περιοδικό CAR το “πρωτότυπο” δεν φορά κινητήρα και φορά μια αναδιπλούμενη σκληρή οροφή τριών κομματιών το οποίο οι φήμες το θέλουν να είναι κατασκευασμένο από carbon πλαστικό CFRP (Carbon Fiber Reinforced Plastic) και να διπλώνει ηλεκτρονικά μέσα σε 17 δευτ. ακόμη κινούμενη και με 8 χλμ/ώρα, ανάμεσα στην καμπίνα των επιβατών και στο χώρο του κινητήρα.

Η Ferrari πέρυσι στην 458 Spider εντυπωσίασε τον κόσμο τοποθετώντας ένα αλουμινένιο hard top το οποίο ζυγίζει 25 κιλά λιγότερα από μια κλασσική υφασμάτινη οροφή. Αν η φήμη ισχύει, τότε θα πρόκειται για μια ακόμη πιο ελαφριά οροφή, ίσως την ελαφρότερη που υπάρχει αυτή τη στιγμή στην αγορά. Από τις φωτογραφίες βλέπουμε ότι υπάρχουν 2 roll bars ώστε να προστατεύονται οι επιβάτες σε περίπτωση ατυχήματος.

Σε ότι αφορά τα μηχανικά μέρη, η ανοικτή MP4-12C θα φορά τον ίδιο κινητήρα με την κλειστή έκδοση, δηλαδή τον twin-turbo V8 3.8-λίτρων που θα αποδίδει 600 άλογα και θα συνδυάζεται με ένα 7-τάχυτο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη SSG (Seamless Shift Gearbox). Περισσότερες φωτογραφίες μπορείς να βρεις εδώ.

[Πηγή: Car magazine]