Στις τελευταίες δοκιμές, η Red Bull Racing (όπως κι οι McLaren και Ferrari) χρησιμοποίησε μια νέα διάταξη στις εξατμίσεις της. Ωστόσο, οι μηχανικοί δεν μπόρεσαν να πάρουν τα δεδομένα που ήθελαν, αφού το πρόβλημα στο κιβώτιο του Sebastian Vettel, την τελευταία ημέρα, δεν επέτρεψε στον Γερμανό να ολοκληρώσει περισσότερους από 23 γύρους.

Φυσικά, η ομάδα πήρε κάποια δεδομένα από την προηγούμενη ημέρα και τους γύρους του Mark Webber, ωστόσο, σύμφωνα με το Auto Motor und Sport, υπάρχει δίλημμα, για το ποια από τις δύο διατάξεις δίνει καλύτερο κράτημα στο πίσω μέρος. Η δεύτερη έκδοση (μπορείς να δεις τη θέση των απολήξεων στην παραπάνω φωτογραφία, στον πράσινο κύκλο) είναι πολύ διαφορετική από την πρώτη, αφού οι εξατμίσεις δεν είναι τόσο κοντά μεταξύ τους, ενώ απέχουν περισσότερο από τον διαχύτη και το πίσω μέρος του πατώματος. Επιπλέον, εμφανής είναι μια οπή-οδηγός εμπρός από τα πίσω ελαστικά, ώστε να ορίσουν καλύτερα την πορεία του αέρα προς τον διαχύτη.

Το γερμανικό περιοδικό επικαλείται δηλώσεις μηχανικών των αντίπαλων ομάδων, οι οποίοι υποστηρίζουν ότι δεν μεγάλη διαφορά σε σχέση με την προηγούμενη έκδοση, δηλαδή την πρώτη.

Δεν είναι τίποτα ιδιαίτερο. Ούτε στους χρόνους ούτε στη φθορά των ελαστικών.

Ενώ, ένας άλλος φαίνεται να έχει πει:

Δεν πρόκειται να οδηγήσουν εκεί που θέλουν τα καυσαέρια.

Αυτό που έχουμε να κάνουμε εμείς, είναι να περιμένουμε μέχρι το πρώτο Grand Prix. Ωστόσο, θ’ ακολουθήσει άρθρο με όσα έκαναν οι κορυφαίες ομάδες στις τελευταίες δοκιμές και όλες τις αναβαθμίσεις που δοκίμασαν.

[Πηγή: Auto Motor und Sport | Photo Copyright: Ker Robertson/Getty Images]

 • PanosGR

   μπραβο πασχαλ για την ενημερωση περι τεχνικων θεματων……..οσο ελειπες ημασταν στο σκοταδι…

  • :)))

   Θ’ ακολουθήσει ειδικό τεχνικό άρθρο, για όσα έκαναν οι κορυφαίες ομάδες στο τελευταία τεστ!

 • Monder

  dwse mas ta fota re pascal

  • Κώστα, επειδή ξέρω ότι ενδιαφέρεσαι για τη McLaren, κάτι περίεργες οπές είδα στην εμπρός πτέρυγα της MP4-27. Μάλλον δοκίμασαν F-Duct (ή αν θέλετε, W-Duct)…

  • stadi

   Σιγουρα!!

  • Έτσι, Σταύρο!!

 • GiGi

   Eπιτελους γυρισες Γιωργο και αρχιζουμε και ζεσταινομαστε σιγα σιγα!!!Πανω στην ωρα γιατι οι ωρες στην σχολη δεν περναγαν αλλιως!!!Παντως και ο Schumi δεν ειπε οτι δεν πανε για βαθρο στους αρχικους αγωνες???

  • :DDDD

   Βασικά, ο Haug είπε ότι στοχεύουν στο πρωτάθλημα, αλλά το 2014… Είναι λίγο παλιό, γι’ αυτό δεν το έκανα! Μπορεί να το κάνω, όμως!!!