Αν και θα πρέπει να θεωρείται σίγουρο ότι το Γαλλικό Grand Prix -εφόσον επιστρέψει- θα διεξαχθεί στο Paul Ricard, μια πίστα που ανήκει στον Bernie Ecclestone, το Magny-Cours ελπίζει ότι μπορεί να αυτό που θα υποδεχθεί ξανά τον κόσμο της Formula 1, ύστερα από το 2008 και το τελευταίο Grand Prix στη γαλλική πίστα, η οποία έχει για σύμμαχο τον Guy Ligier, πρώην οδηγός της Formula 1. Ο 81χρονος δηλώνει ότι το Magny-Cours έχει όλες τις προδιαγραφές για τη φιλοξενία του αγώνα.

To Magny-Cours έχει όλες τις εγκαταστάσεις, τις υποδομές και την τεχνογνωσία που απαιτείται για την οργάνωση ενός τέτοιου γεγονότος. Προσπαθώ να δώσω μια χείρα βοηθείας. Πήρα αρκετές φορές τον Bernie, σαν φίλος, και ζητούσα τη συμβουλή του. Μιλήσαμε για το επιχειρηματικό ξενοδοχείο γύρω από το Magny-Cours. Μου είπε: “Guy, ξέρω ότι είσαι μέσα στα πράγματα”.

Έχω την αίσθηση ότι ο Bernie δε θα υπογράψει τίποτα, προτού μάθει το αποτέλεσμα των προεδρικών εκλογών. Θα σας πω ειλικρινά τι αισθάνομαι: δεν έχει χαθεί τίποτα για το Magny-Cours.

Ωστόσο, λέγεται ότι ο Πρωθυπουργός της Γαλλίας, Francois Fillon, θέλει το Paul Ricard να είναι η πίστα που θα τρέξουν τα μονοθέσια της Formula 1.

[Πηγή: L’Equipe]