Έπρεπε να περιμένουμε μέχρι την τρίτη και τελευταία ημέρα των δοκιμών στο Mugello, ώστε να δούμε τη νέα διάταξη στις εξατμίσεις της F2012. Η διαφορά είναι εμφανής, και δεν έχει σχέση με τις προηγούμενες 4 διατάξεις που είχε δοκιμάσει η Ferrari στις χειμερινές δοκιμές, αλλά και στα 4 πρώτα Grands Prix. Ακόμα είναι νωρίς να μιλάμε για το κέρδος που μπορεί να αποφέρει η συγκεκριμένη λύση, αλλά η διαφορά λέγεται ότι θα κυμανθεί περίπου στα 2-3 δέκατα στον γύρο.

Επιπλέον, η ιταλική ομάδα διαθέτει μια νέα πίσω πτέρυγα, στην οποία υπάρχουν 6 και όχι 4 διατρήσεις στο επάνω μέρος των endplates, όπου πίσω από τις διατρήσεις αυτές, το κενό είναι πολύ μεγαλύτερο κενό απ’ ό,τι πριν, καθώς κι ένα διαφορετικό DRS flap, στο οποίο το gurney flap δεν είναι τόσο έντονο όσο της προηγούμενης έκδοσης. Τέλος, το κάτω στέλεχος της πτέρυγας είναι πιο ευθύγραμμο, χωρίς να παρουσιάζει τη μικρή καμπυλότητα που βλέπαμε πριν.

[Photos Copyright: FOTO ERCOLE COLOMBO/Scuderia Ferrari]

 • Στην πρώτη φωτογραφία, βλέπουμε την παλιά πτέρυγα· όχι τη νέα!

 • Ferrari-Pure Passion

  Να οι διφορες τους:

 • Ferrari-Pure Passion

  Και η καινουρια απο πισω:

 • ka8ε βελτιωση ειναι καλη !!!!!
  αν υποθεσουμε πωσ 8α κεριδζει Μ.Ο 0.250 στ γυρο…τοτε στο Μπαχρειν που ειχε 57 laps  θα ειχε οφελοσ χονδικα 15 sec !!!! αρα αν δουμε την καταταξη εκει που ηταν πισω απο τον βετελ 58sec…8α ηταν με αυτην την βελτιωση 58-15…43 sec !!!! δηλαδη απο 9οσ… αν δουμε τουσ χρονουσ 8α ηταν 5οσ !!!!! και παλι λιγοσ δηλαδη με τον ανταγωνισμοσ κορυφησ !!!!!!!  ;-)

  • μακάρι να ήταν τόσο απλά…
   η επιτυχία θα είναι να κερδίζουμε 0,2-0,3 δέκτατα σε σχέση με τους άλλους μετά κ τις δικές τους αναβαθμίσεις!!!

  •  για να κερδιζεισ 0.2-0.3 απο τισ αναβαθμισεισ των αλλων…..οταν οι αλλοι ειναι 0.2-0.3 (χωρισ) αναβαθμισεισ….αρα με τισ αναβαθμισεισ τουσ για να εισαι τοσοσ μπροστα…8α πρεπει να εχεισ βρει ενα ολοκληρο δευτερολεπτο !!!!! ε δεν νομιζω πωσ 8α το εχουν βρει….

 • Dellos

  μπακαλοδουλια στην εξατμιση. μηχανικος δεν ειμαι αλλα ολο αυτο το μαυρο πραγμα πρεπει να ναι γιατι εχουν προβληματα υπερθερμανσης σε εκεινο το σημειο πιστευω ως την Ισπανια να το εχουν λυσει…