Δεν είναι κρυφό ότι η McLaren ετοιμάζει την ανοικτή έκδοση της MP4-12C αφού έχουμε δει τόσο spy φωτογραφίες της όσο και μερικές renderings. Σύμφωνα με το Αμερικάνικο Car and Driver, το αυτοκίνητο θα παρουσιαστεί κάποια στιγμή μέσα στο 2012, με την έκθεση του Παρισιού τον ερχόμενο Σεπτέμβριο να έχει τις μεγαλύτερες πιθανότητες.

Η McLaren MP4-12C Spyder θα φορά μια αναδιπλούμενη σκληρή οροφή τριών κομματιών το οποίο οι φήμες το θέλουν να είναι κατασκευασμένο από carbon πλαστικό CFRP (Carbon Fiber Reinforced Plastic) και να διπλώνει ηλεκτρονικά μέσα σε 17 δευτ. ακόμη κινούμενη και με 8 χλμ/ώρα, ανάμεσα στην καμπίνα των επιβατών και στο χώρο του κινητήρα.

Η Ferrari πέρυσι στην 458 Spider εντυπωσίασε τον κόσμο τοποθετώντας ένα αλουμινένιο hard top το οποίο ζυγίζει 25 κιλά λιγότερα από μια κλασσική υφασμάτινη οροφή. Αν η φήμη ισχύει, τότε θα πρόκειται για μια ακόμη πιο ελαφριά οροφή, ίσως την ελαφρότερη που υπάρχει αυτή τη στιγμή στην αγορά. Από τις φωτογραφίες βλέπουμε ότι υπάρχουν 2 roll bars ώστε να προστατεύονται οι επιβάτες σε περίπτωση ατυχήματος.

Σε ότι αφορά τα μηχανικά μέρη, η ανοικτή MP4-12C θα φορά τον ίδιο κινητήρα με την κλειστή έκδοση, δηλαδή τον twin-turbo V8 3.8-λίτρων που θα αποδίδει 600 άλογα και θα συνδυάζεται με ένα 7-τάχυτο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη SSG (Seamless Shift Gearbox).

Τέλος δες ένα teaser video του Γαλλικού OptionAuto το οποίο δοκίμασε την McLaren MP4-12C και θα το ανεβάζει στο YouTube στις 31 Μαΐου.

[Πηγή: Car and Driver, YouTube | Photos Copyright: Wildspeed | Thanks for the tip, Γιάννη]