Στην Ουγγαρία, η Lotus έκανε την καλύτερη της φετινή εμφάνιση, δείχνοντας ότι μπορεί να διαχειριστεί τα ελαστικά πολύ καλά. Και οι δύο οδηγοί δυσκόλεψαν τον αγώνα του Lewis Hamilton, με τον Romain Grosjean να το κάνει πρώτος, και τον Kimi Raikkonen στη συνέχεια και μέχρι τον τερματισμό. Ο Hamilton, αν και δυσκολεύτηκε, μπορούσε να τους κρατήσει σε ασφαλή απόσταση, δίχως να τους δώσει το δικαίωμα να κάνουν κάποια κίνηση για προσπέρασμα, αφού η διαφορά σπάνια έπεφτε κάτω από το 1 δευτερόλεπτο.

Ωστόσο, ο Eric Boullier, Πρόεδρος της ομάδας τού Enstone, πιστεύει ότι, αν ο αγώνας αυτός γινόταν στο Spa, η ομάδα του θα έπαιρνε την πρώτη της φετινή νίκη, καθώς εκεί, το προσπέρασμα είναι μια πολύ πιο εύκολη υπόθεση.

Είναι καλό να έχεις και τους δύο οδηγούς σου στο βάθρο και να μην είναι χαρούμενοι. Οι κατατακτήριες θα μπορούσε να είναι καλύτερες για ‘μάς, όπως και όλο το Σαββατοκύριακο. Είναι καλό να ξεκινάς πέμπτος και να κυνηγάς τον πρωτοπόρο για σχεδόν 20 γύρους. Γνωρίζαμε ότι είναι δύσκολο να προσπεράσεις, αλλά, αν το ίδιο σενάριο είχε συμβεί στο Spa ή σ’ έναν αγώνα από τους επόμενους, τότε, σίγουρα, θα είχαμε κερδίσει τον αγώνα.

Είναι απογοητευτικό αλλά ενθαρρυντικό να φτάνεις κοντά στη νίκη. Σε μια διαφορετική χάραξη, ο Romain θα μπορούσε να προσπεράσει τον Lewis στο πρώτο stint, και ο Kimi θα μπορούσε να προσπεράσει τον Lewis στο δεύτερο stint, και το 1-2 θα ήταν πιθανό.


[Πηγή: ESPNF1 | Photo Copyright: Andrew Ferraro/LAT Photographic]