Ο Schumacher σταμάτησε σε λάθος θέση στο grid!

Σχετικά άρθρα

Όσοι παρακολουθήσαμε το Ουγγρικό Grand Prix, είδαμε ότι ο γύρος σχηματισμού έγινε δύο φορές, αντί για μία, λόγω προβλήματος στο μονοθέσιο του Michael Schumacher. Μετά από τον αγώνα, ο Γερμανό δήλωσε ότι έσβησε προληπτικά τον κινητήρα του, διότι είχε ανεβάσει επικίνδυνα θερμοκρασία. Στη συνέχεια, ο Schumi πήγε στο pit lane, ώστε να ξεκινήσει εκεί τον αγώνα, αφού οι μηχανικοί του έβαλαν μπροστά τον Mercedes-Benz FO 108Z μ’ εξωτερική μίζα.

Μήπως, όμως, ο Schumacher έκανε κάτι λάθος; Όπως φαίνεται καθαρά από το video της πρώτης εκκίνησης, που δεν πραγματοποιήθηκε, ο 43χρονος σταμάτησε στη 19η θέση τού grid, και όχι στη 17η! Οι οδηγοί που βρισκόταν πίσω του κατάλαβαν το πρόβλημα, αλλά δε γνώριζαν τη να κάνουν, αφού θα ξεκινούσαν από λάθος θέση! Ο Schumacher θεώρησε ότι έπρεπε να σβήσει τον κινητήρα, αλλά αυτή η κίνηση ήταν λάθος, αφού δεν μπορούσε να μετακινηθεί στη -άδεια- θέση που ήταν μπροστά του, τη 17η.

Εκτός αυτού, ο αγώνας του τελείωσε, όταν δέχθηκε την ποινή διέλευσης από το pit lane, επειδή, όταν πήγε να πάρει τη θέση του, στο τέλος τού grid, για να ξεκινήσει τον αγώνα, κινήθηκε με 111,4 χλμ/ώρα, αντί για 100 χλμ/ώρα που ορίζουν οι κανονισμοί για τον αγώνα. Αυτό συνέβη, διότι ξέχασε να ενεργοποιήσει τον περιοριστή ταχύτητας. Επιπλέον, θα πληρώσει και πρόστιμο €2.280, καθώς υπάρχει επιβάρυνση με €200 για κάθε 1 χλμ/ώρα που κινείσαι ταχύτερα στο pit lane.

[Πηγή: Auto Motor und Sport]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

GP Κίνας 2024, FP1: Ο Stroll θέτει το ρυθμό

Μετά από απουσία 5 ετών η Formula 1 επέστρεψε επίσημα στην Κίνα και την πίστα της Σαγκάη, για ένα Σαββατοκύριακο που περιλαμβάνει τον πρώτο...