To Opel Adam θα κατασκευάζεται αποκλειστικά στη Γερμανία

Σχετικά άρθρα

H Opel ετοιμάζεται να ξεκινήσει τη παραγωγή του Adam, το οποίο θα παρουσιαστεί επίσημα στην έκθεση του Παρισιού τον Σεπτέμβριο, και ήδη έχει ξεκινήσει τις εργασίες στο εργοστάσιο της στη πόλη Eisenach στο κρατίδιο της Θουριγγίας ώστε να αυτό να μπορέσει να φιλοξενήσει τη παραγωγή του. O Διευθυντής του εργοστασίου, Stefan Fesser, δήλωσε:

Με αυτό το αυτοκίνητο μπορούμε να δείξουμε πραγματικά στον κόσμο τις ικανότητές μας. Οι πελάτες θα εκπλαγούν όταν διαπιστώσουν τις απεριόριστες ευκαιρίες εξατομίκευσης που τους προσφέρει το μοδάτο μας αυτοκίνητο πόλης, το οποίο αναμένεται στις εκθέσεις Διανομέων του χρόνου. Το Adam θέτει περίπλοκες προκλήσεις παραγωγής και logistics τις οποίες είμαστε πρόθυμοι να αντιμετωπίσουμε. Θέλουμε να υπογραμμίσουμε το γεγονός ότι ναι, μπορεί να κατασκευαστεί ένα τέτοιο αυτοκίνητο στη Γερμανία.

Η Opel κατασκευάζει εκεί το Corsa και επένδυσε περισσότερα από 190 εκατ. ευρώ, ώστε αυτό να μπορεί να κατασκευάζει το Adam. Το εργοστάσιο έχει δυναμικό 1.600 άτομα και θα κατασκευάζεται αποκλειστικά στη Γερμανία.

Χάρη στην ευελιξία του εργοστασίου του Eisenach, οι πελάτες θα μπορούν να διαμορφώσουν το αυτοκίνητό τους όπως επιθυμούν, επιλέγοντας από μία μεγάλη ποικιλία εξωτερικών αποχρώσεων, σε συνδυασμό με τρεις χρωματικές προτάσεις οροφής. Επίσης προσφέρονται ποικίλες αποχρώσεις εσωτερικού, διακοσμητικά ένθετα και επενδύσεις οροφής – και μία φωτιζόμενη οροφή μέσω τεχνολογίας LED.

O Αντιπρόεδρος Σχεδίασης της Opel, Mark Adams δήλωσε:

Κανένα άλλο αυτοκίνητο της κατηγορίας δεν προσφέρει περισσότερες δυνατότητες εξατομίκευσης από το Opel Adam λόγω ενός απαράμιλλου συνδυασμού εξωτερικών/εσωτερικών αποχρώσεων, υφασμάτων, διακόσμου και εξοπλισμού. Είναι σχεδόν απίθανο οι πελάτες μας να συναντήσουν κάποιο άλλο αυτοκίνητο όμοιο με το δικό τους.

[Πηγή: Opel]

[learn_more caption=”Δελτίο Τύπου”]

Opel ADAM: Μεγάλες επενδύσεις για ένα μικρό αυτοκίνητο

  • Το εργοστάσιο του Eisenach στο κρατίδιο της Θουριγγίας ετοιμάζεται για έναρξη παραγωγής
  • Οι ποικίλες εκδόσεις διαφορετικού στυλ θέτουν προκλήσεις στους ειδικούς παραγωγής
  • Το μοναδικό αυτοκίνητο της κατηγορίας που θα κατασκευάζεται στη Γερμανία

Το Eisenach βρίσκεται στο κρατίδιο της Θουριγγίας και έχει 43.000 κατοίκους. Είναι πατρίδα του Johan Sebastian Bach και ο πύργος του Wartburg δεσπόζει στην πόλη. Χαρακτηρίζεται από πλούσια κουλτούρα και φυσική ομορφιά. Ωστόσο, το Eisenach φημίζεται και για μία περήφανη παράδοση στην παραγωγή αυτοκινήτων. Το εργοστάσιο της Adam Opel AG βρίσκεται στην ειδυλλιακή κοιλάδα του Hörsel που τώρα κατακλύζεται από ειδικούς του τομέα παραγωγής εν όψει της υποδοχής του Opel ADAM στη γραμμή συναρμολόγησης.

Σε επίπεδο χρωμάτων, εκδόσεων εξοπλισμού και σχεδιαστικών λεπτομερειών εσωτερικού, ποτέ μέχρι τώρα ένα αυτοκίνητο της κατηγορίας δεν προσέφερε τόσες δυνατότητες προσαρμογής στις προτιμήσεις του πελάτη. Για τον αγοραστή αυτό είναι σημαντικό πλεονέκτημα, αλλά για τον κατασκευαστή, μεγάλη πρόκληση. Ωστόσο, οι εργαζόμενοι του Eisenach έχουν πάθος για την αποστολή που έχουν αναλάβει. «Με αυτό το αυτοκίνητο μπορούμε να δείξουμε πραγματικά στον κόσμο τις ικανότητές μας. Οι πελάτες θα εκπλαγούν όταν διαπιστώσουν τις απεριόριστες ευκαιρίες εξατομίκευσης που τους προσφέρει το μοδάτο μας αυτοκίνητο πόλης, το οποίο αναμένεται στις εκθέσεις Διανομέων του χρόνου» σχολίασε ο Διευθυντής του εργοστασίου, Stefan Fesser.

Με ένα αξιόλογο προσωπικό 1600 ατόμων, ο Fesser προετοιμάζει με κάθε λεπτομέρεια την έναρξη παραγωγής πάνω από ένα χρόνο. Και όλα αυτά γίνονται παράλληλα με την παραγωγή του πολύ επιτυχημένου Corsa. Πράγματι, εκατομμύρια Corsa έχουν ήδη κατασκευαστεί στο εργοστάσιο. Η Opel έχει επενδύσει 190 εκατομμύρια Ευρώ στα πλαίσια της προετοιμασίας της Μονάδας για το ADAM έχοντας κατασκευάσει νέα κτίρια και υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις.

Opel ADAM – Γερμανική αποκλειστικότητα

Είναι πολύ ασυνήθιστο στο χώρο της αυτοκινητοβιομηχανίας ένα μοντέλο της κατηγορίας να κατασκευάζεται στη Γερμανία. Η Opel είναι η μοναδική κατασκευάστρια εταιρία αυτοκινήτων που πήρε μία τέτοια απόφαση λόγω της επιτυχημένης ιστορίας του εργοστασίου. «Το ADAM θέτει περίπλοκες προκλήσεις παραγωγής και logistics τις οποίες είμαστε πρόθυμοι να αντιμετωπίσουμε. Θέλουμε να υπογραμμίσουμε το γεγονός ότι ναι, μπορεί να κατασκευαστεί ένα τέτοιο αυτοκίνητο στη Γερμανία» δήλωσε ο Stefan Fesser.

Χάρη στην ευελιξία του εργοστασίου του Eisenach, οι πελάτες θα μπορούν να διαμορφώσουν το αυτοκίνητό τους όπως επιθυμούν, επιλέγοντας από μία μεγάλη ποικιλία εξωτερικών αποχρώσεων, σε συνδυασμό με τρεις χρωματικές προτάσεις οροφής. Επίσης προσφέρονται ποικίλες αποχρώσεις εσωτερικού, διακοσμητικά ένθετα και επενδύσεις οροφής – και μία εντυπωσιακά φωτιζόμενη οροφή μέσω τεχνολογίας LED.

Ο Mark Adams, Αντιπρόεδρος Σχεδίασης της Opel εξηγεί: «Κανένα άλλο αυτοκίνητο της κατηγορίας δεν προσφέρει περισσότερες δυνατότητες εξατομίκευσης από το Opel ADAM λόγω ενός απαράμιλλου συνδυασμού εξωτερικών/εσωτερικών αποχρώσεων, υφασμάτων, διακόσμου και εξοπλισμού. Είναι σχεδόν απίθανο οι πελάτες μας να συναντήσουν κάποιο άλλο αυτοκίνητο όμοιο με το δικό τους».

Νέο σύστημα ενημέρωσης/ψυχαγωγίας – με δυνατότητα ενσωμάτωσης Android και Apple iOS

Επιπλέον, το ADAM προσφέρει premium τεχνολογίες τις οποίες συνήθως συναντάμε μόνο σε ανώτερες κατηγορίες οχημάτων, όπως ένα νέο σύστημα ενημέρωσης/ψυχαγωγίας που επιτρέπει την ενσωμάτωση smartphones (Android και Apple iOS) συμπεριλαμβανομένων ιντερνετικών εφαρμογών.

Τελευταίες πινελιές στις εγκαταστάσεις παραγωγής

Κατά τη διάρκεια των επίσημων διακοπών του εργοστασίου που μόλις ξεκίνησαν, οι ειδικοί παραγωγής θα χρησιμοποιήσουν αυτό το διάλειμμα για να βάλουν τις τελικές πινελιές πριν ξεκινήσει η παραγωγή του ADAM. Αυτό θα κατασκευάζεται στην γραμμή συναρμολόγησης του Corsa. Η παραγωγή διαφορετικών οχημάτων σε μία γραμμή απαιτεί υψηλό βαθμό συγκέντρωσης. Ήδη συναρμολογούνται τα πρώτα δοκιμαστικά οχήματα. Τα πρωτότυπα μεταμφιεσμένα σε ασπρόμαυρη σκακιέρα εντοπίστηκαν στο Eisenach τις τελευταίες εβδομάδες, προκαλώντας ιδιαίτερα αίσθηση.

Νέο κτίριο παραγωγής, νέο ρομπότ βαφής και εγκαταστάσεις συγκόλλησης

Στην καρδιά της επέκτασης του εργοστασίου βρίσκεται το νέο κτίριο παραγωγής E100. Σε μία επιφάνεια 22.000 τετραγωνικών μέτρων, συγκολλούνται και τοποθετούνται τα εξαρτήματα αμαξώματος και πλαισίου. Οι εγκαταστάσεις συγκόλλησης είναι καινούργιες.

Το νέο εργοστάσιο παραγωγής έχει άμεση πρόσβαση στη σιδηροδρομική γραμμή για ευκολότερη μεταφορά των οχημάτων. Επιπλέον, υπάρχουν οκτώ σταθμοί (από τους οποίους ένας πλευρικός) για τα φορτηγά. Το νέο κέντρο συναρμολόγησης συνδέεται με το τμήμα κατασκευής αμαξωμάτων καθώς και την τελική γραμμή συναρμολόγησης. Έτσι τα εξαρτήματα μπορούν να φτάσουν την κατάλληλη στιγμή στο τμήμα συναρμολόγησης.

Το βαφείο έπρεπε να προετοιμαστεί ανάλογα. Το τμήμα αυτό εφοδιάζεται τώρα με υπερσύγχρονη ρομποτική τεχνολογία που διασφαλίζει την καλύτερη δυνατή και αποδοτική χρήση βαφής σε όλες τις εκδόσεις.
Το νέο Opel ADAM θα είναι διαθέσιμο για παραγγελίες μετά την επίσημη παγκόσμια πρεμιέρα του στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Παρισιού (29 Σεπτεμβρίου – 14 Οκτωβρίου, 2012). Τα πρώτα αυτοκίνητα θα φτάσουν στις εκθέσεις των Διανομέων τον Ιανουάριο του 2013.

[/learn_more]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Επίσημο: Νέο Opel Grandland

Στις αρχές του μήνα η Opel αποκάλυψε το νέο Frontera και σήμερα η γερμανική εταιρία μας δείχνει τη νέα γενιά του Grandland, που τοποθετείται...

Επίσημο: Νέο Opel Frontera

Λίγες ημέρες μετά την διαρροή, η Opel παρουσίασε το νέο Frontera. Πρόκειται για ένα μικρό B-SUV που αντικαθιστά το Crossland και θα προσφέρεται με...

Αυτό είναι το νέο Opel Frontera

Διέρρευσε η πρώτη φωτογραφία του Opel Frontera, με το νέο μικρό B-SUV να παρουσιάζεται μέσα στο επόμενο διάστημα. Το νέο Frontera, ως διάδοχος του...

Πολύ καλή επίδοση για το Opel Corsa στο τεστ αποφυγής ταράνδου

Το Opel Corsa δοκιμάστηκε στο τεστ αποφυγής ταράνδου, με το μοντέλο να περνά με επιτυχία τη συγκεκριμένη δοκιμασία, με μέγιστη ταχύτητα τα 79 χλμ/ώρα. Το αυτοκίνητο...