Button: Πρωτάθλημα πριν ν’ αποσυρθώ

Σχετικά άρθρα

Ο Jenson Button είναι Παγκόσμιος Πρωταθλητής, καθώς, το 2009, κατέκτησε με άνεση τον τίτλο, μιας και η Brawn BGP001 ήταν ένα εξαιρετικά γρήγηρο μονοθέσιο, τ’ οποίο διέθετε από την αρχή της σεζόν διαχύτη δύο επιπέδων, δηλαδή ήταν ικανό να παράγει μεγαλύτερα ποσά κάθετης δύναμης. Από τότε, ο Button δεν κατάφερε να διακδικήσει κάποιο άλλο πρωτάθλημα, με την καλύτερη του θέση να είναι η περσινή δεύτερη, με τη διαφορά του, όμως, από τον Sebastian Vettel να είναι χαοτική, στους 122 βαθμούς.

Ο Βρετανός δηλώνει ότι θέλει να γίνει ξανά Πρωταθλητής, πριν εγκαταλείψει οριστικά τη Formula 1, αν και υπογραμμίζει ότι η εγκατάλειψη υπάρχει στο μυαλό του.

Το σκέφτομαι. Σε κάθε άθλημα, το κόλπο είναι να αποσυρθείς την κατάλληλη στιγμή. Έτσι, πολύ οδηγοί λένε ότι ανυπομονούν να εγκαταλείψουν τη Formula 1 και ότι δεν μπορούν να περιμένουν, για να ζήσουν μια φυσιολογική ζωή. Μετά από 4 μήνες μακριά απ’ αυτό, πάνε να τρελαθούνε, καθώς αρχίζει να τους λείπει.

Για να κατανοήσεις την ένταση του να οδηγείς ένα μονοθέσιο της Formula 1, πρέπει να μπεις σ’ αυτό. Όταν οδηγείς ένα μηχάνημα 750 ίππων στα 320 χλμ/ώρα, ο ήχος και οι δονήσεις είναι απίστευτες. Οι δυνάμεις G, όταν στρίβεις, είναι σαν να προσπαθεί κάποιος να σου βγάλει τον εγκέφαλο. Φρενάρεις, και αισθάνεσαι το δέρμα σου να βγαίνει από το σώμα του. Ιδρώνω τόσο πολύ κατά τη διάρκεια ενός αγώνα, που χάνω 3 λίτρα υγρών. Η αδρεναλίνη είναι τέτοια, που η καρδιά χτυπάει με 150 παλμούς το λεπτό. Η εμπειρία δεν είναι ίδια με τίποτε άλλο στη Γη.

Έχω φιλοδοξίες για τη Formula 1. Ακόμα ένα πρωτάθλημα θα ήταν φανταστικό. Επίσης, πριν ν’ αποσυρθώ, θα ήθελα να τρέξω σ’ ένα Grand Prix στο Λονδίνο. Ο Bernie Ecclestone ηγείται της ιδέας αυτής, και ο Boris Johnson δείχνει να είναι υπέρ. Λατρεύω την ιδέα να τρέχουν τα μονοθέσια της Formula 1 γύρω από το Λονδίνο, να περνά το Big Ben και την Trafalgar Square. Το να νικήσω στο Λονδίνο, θα είναι ένας εξαιρετικά πιθανός τρόπος ν’ αποσυρθώ.

Για να δούμε, θα μπορέσει ο Button να εκπληρώσει τις φιλοδοξίες του. Πάντως, το συμβόλαιό του με τη McLaren λήγει στο τέλος τού 2014, και δε θα είναι εύκολο να κερδίσει ξανά τον τίτλο, καθώς οι αντίπαλοι είναι πολλοί και εξαιρετικά δυνατοί.

[Via: ESPN F1 | Photo Copyright: HOCH ZWEI/Vodafone McLaren Mercedes]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

GP Κίνας 2024: Άπιαστος Verstappen

Για έναν ακόμα ακόμα θαυμάσαμε το μεγαλείο της Red Bull και του Max Verstappen και ταυτόχρονα διασκεδάσαμε με τις μάχες για τις πίσω θέσεις. Ούτε...