Με τον τρομερό ανταγωνισμό που υπάρχει φέτος στη Formula 1, τα πάντα θα κρίνει η εξέλιξη της κάθε ομάδας στα επόμενα 9 Grands Prix. Τα εργοστάσια των ομάδων θα είναι κλειστά για δύο εβδομάδες, στην καλοκαιρινή διακοπή, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι δε θα υπάρχουν αναβαθμίσεις στο Spa, διότι είναι μια διαφορετική πίστα από τις προηγούμενες, με τις αεροδυναμικές απαιτήσεις να μην είναι ίδιες.

Ο Pat Fry, Τεχνικός Διευθυντής της Ferrari, δηλώνει ότι στο Maranello υπάρχει πολλή δουλειά να κάνουν αυτός και οι υπόλοιποι τεχνικοί, ώστε να επιστρέψουν στο βάθρο και στις νίκες, ύστερα από μία κακή εμφάνιση στην Ουγγαρία.

Έχουμε μερικές ενδιαφέρουσες αναβαθμίσεις για το Spa, μια πίστα που, από αεροδυναμικής πλευράς, είναι ιδιαίτερη, όπως και η Monza. Στην πραγματικότητα, θα έχουμε ένα αεροδυναμικό και μηχανικό πακέτο, ειδικά διαμορφωμένο για τη Monza. Άρα, έχει γίνει πολλή δουλειά, αλλά έχουμε ακόμα πολλή να κάνουμε. Πρέπει να συνεχίζουμε να πιέζουμε σε υψηλό επίπεδο.

Όταν μια ομάδα έχει πολλές αναβαθμίσεις, είναι λογικό κάποιες απ’ αυτές να μην δώσουν τ’ αποτελέσματα που πρέπει, καθώς οι ομάδες δεν έχουν τη δυνατότητα να τις δοκιμάσουν στην πίστα, πριν τα φέρουν σε κάποιο Grand Prix.

Είναι αλήθεια, είχαμε αρκετά κομμάτια που δε δούλεψαν όπως περιμέναμε· υπάρχει πάντα μια πιθανότητα να συμβεί αυτό. Το θετικό είναι ότι έχουμε καταλάβει το πρόβλημα, και όλα είναι εντάξει τώρα. Έτσι, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε αυτή την εμπειρία, για να προχωρήσουμε, παρά να συνεχίσουμε να το σκεφτόμαστε. Στην πραγματικότητα, ξέρουμε την κατεύθυνση που πρέπει να εργαστούμε, κι έχουμε ήδη αρχίσει να δουλεύουμε προς την κατεύθυνση αυτή.

Όταν κάποιος προσπαθεί να φτάσει στ’ όριο, βρίσκει νέα προβλήματα. Τώρα, έχουμε κατανοήσει κατά την κατάσταση, συνεπώς θα πρέπει να τροποποιήσουμε τα κριτήρια ανάπτυξης και να συνεχίζουμε να πιέζουμε.


[Πηγή: Ferrari | Photo Copyright: FOTO ERCOLE COLOMBO/Scuderia Ferrari]