Τα νέα για το Nürburgring δεν σταματούν, καθώς η ιστορική γερμανική πίστα αντιμετωπίζει σοβαρά οικονομικά προβλήματα. Πρόσφατα, διαβάσαμε ότι η τοπική κυβέρνηση έχει συμφωνήσει για έγκρισή δανείου, ύψους €254.000.000, προκειμένου να να καλυφθούν οι ανάγκες για τα χρέη που υπάρχουν.

Ο επί κεφαλής της πίστας, Jorg Lindner, έχει επιβεβαιώσει το ενδιαφέρον τού Bernie Ecclestone για εξαγορά τής πίστας, ενώ, τώρα, ο Thomas Schmidt, επί κεφαλής τής ανάπτυξης, δηλώνει ότι η πίστα δεν μπορεί να πληρώνει τα ετήσια τέλη που επιβάλει ο Ecclestone.

Με την τρέχουσα κατάσταση, δεν μπορούμε να πληρώσουμε τα χρήματα που ζητούνται. Αν ο Ecclestone δέχεται μια προσφορά, δίχως τυπικά τέλη, τότε μπορούμε να κρατήσουμε τη Formula 1. Διαφορετικά, δεν έχουμε τα χρήματα. Πιστεύω ότι θα βρεθεί μία λύση, και η Formula 1 είναι απολύτως απαραίτητη για τη επιβίωση του Nürburgring.

Να θυμίσω ότι ο Ecclestone έδιωξε από τη Formula 1 και την Κωνσταντινούπολη, με το διπλασιασμό των τελών που επέβαλε ξαφνικά! Αν ο 81χρονος θέλει να κρατήσει το Nürburgring, καλά θα κάνει να ρίξει λίγο νερό στο κρασί του, έστω και για μια φορά…

[Πηγή: DPA]