Μας βοήθησε και ο καιρός, παραδέχεται η Ferrari

Σχετικά άρθρα

Η Ferrari είναι η ομάδα που σημείωσε τη μεγαλύτερη βελτίωση μέσα στη σεζόν, γεγονός που επέτρεψε στον Fernando Alonso να είναι πρωτοπόρος τού πρωταθλήματος με 40 βαθμούς από τον δεύτερο στη βαθμολογία, Mark Webber. Ωστόσο, ακόμα κι όταν η F2012 δεν ήταν τόσο γρήγορη, ο Alonso και ιταλική ομάδα κατάφεραν να κάνουν το damage limitation, με την πρώτη φετινή νίκη να έρχεται στη Μαλαισία, όταν ο καιρός ήταν βροχερός.

Ο Τεχνικός Διευθυντής τής Scuderia, Pat Fry, παραδέχεται ότι οι καιρικές συνθήκες ήταν σύμμαχος στις προσπάθειές τους.

Προφανώς, αν είχαμε έναν εντελώς στεγνό αγώνα στη Μαλαισία, θα ήταν μια διαφορετική ιστορία. Νομίζω ότι δεν μπορούμε να κρυβόμαστε από το γεγονός ότι ο καιρός μάς βοήθησε. Πιστεύω ότι είμαστε οι πιο γρήγοροι σε στεγνές κατατακτήριες; Όχι, δε νομίζω ότι είμαστε, αλλά, στις τελευταίες δύο περιόδους, τα πράγματα ήταν πιο εντυπωσιακά.

Σύμφωνα με τον Βρετανό, η F2012 έχει γίνει ταχύτερη κατά 1,5 δευτερόλεπτα σε κάθε γύρο, σε σχέση με την αρχή τής σεζόν. Επίσης, δήλωσε ότι έρχονται νέες αναβαθμίσεις για το ιταλικό μονοθέσιο στο Spa, ενώ πιστεύει ότι έχει βελτιωθεί και η ικανότητα της Scuderia στη διαχείριση της κατάσταση σε υγρές συνθήκες.

Πρέπει να συνεχίσουμε να δουλεύουμε πάνω σ’ αυτό. Είμαστε τυχεροί εδώ που είμαστε. Κάτι απ’ αυτό ήταν τύχη με τις καιρικές συνθήκες, αλλά όλοι ήταν σ’ αυτές τις συνθήκες. Πρέπει να κάνουν το καλύτερο πάνω σ’ αυτό. Ναι, μας βοήθησαν οι καιρικές συνθήκες, αλλά γιατί δεν ευνοήθηκαν όλοι;


[Πηγή: AutoSport | Photo Copyright: FOTO ERCOLE COLOMBO/Scuderia Ferrari]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

GP Κίνας 2024, FP1: Ο Stroll θέτει το ρυθμό

Μετά από απουσία 5 ετών η Formula 1 επέστρεψε επίσημα στην Κίνα και την πίστα της Σαγκάη, για ένα Σαββατοκύριακο που περιλαμβάνει τον πρώτο...