Η φετινή σεζόν, όπως και η περσινή, είναι γεμάτη από θέαμα. Λίγοι ήταν οι βαρετοί αγώνες, αφού τα προσπεράσματα ήταν πολλά στους 11 πρώτους αγώνες της σεζόν. Συνολικά, έχουν γίνει 596 προσπεράσματα, δηλαδή 54 ανά αγώνα, ενώ, πέρυσι, κατά μέσο όρο όλης της σεζόν, σημειώθηκαν 59 προσπεράσματα ανά αγώνα.

Ο αγώνας που έγιναν τα περισσότερα προσπεράσματα ήταν στην Κίνα, όπου μετρήθηκαν συνολικά 90, ενώ στη δεύτερη θέση έρχεται η Βαλένθια, με 79 προσπεράσματα. Τρίτη, για μόλις 3 προσπεράσματα, είναι η Μαλαισία, αφού έγιναν 76 κινήσεις.

Όσον αφορά τους αγώνες που σημειώθηκαν τα λιγότερα, καλά κάνεις και φαντάζεσαι τα γνωστά. Το Μονακό έχει την αρνητική πρωτιά, με μόλις 12 προσπεράσματα, ενώ δεύτερη από το τέλος είναι ο πιο πρόσφατος αγώνας, στη Βουδαπέστη, όπου είχαμε μόλις 16 αλλαγές θέσης.

Οι δύο αυτοί αγώνες αναμένεται να παραμείνουν στις δύο τελευταίες θέσεις, αφού οι υπόλοιποι 9 αγώνες (Βέλγιο, Ιταλία, Σιγκαπούρη, Ιαπωνία, Κορέα, Abu Dhabi, Η.Π.Α. και Βραζιλία) αναμένεται να είναι προσφέρουν περισσότερα από 16 προσπεράσματα. Ίσως, τη “ζημιά” να κάνει η Σιγκαπούρη. Θα το δούμε, όμως!

[Πηγή: TotalRace]