Το Fiat Group και οι εργαζόμενοί του πρόσφεραν δωρεά ύψους €200.000 για την ενίσχυση των θυμάτων του πρόσφατου σεισμού στην Emilia Romagna. Η δωρεά δόθηκε στον Ιταλικό Ερυθρό Σταυρό, ο οποίος έχει κυρίαρχο ρόλο στην προσπάθεια ανακούφισης των θυμάτων καθώς και συντονιστικό ρόλο για τον «Κοινωνικό Συνεταιρισμό Ναζωραίο» του Carpi στη Modena, ένα κέντρο φροντίδας για άτομα με ειδικές ανάγκες.

 Οι εταιρίες του Ομίλου Fiat, από ολόκληρο τον κόσμο, συμμετείχαν στην πρωτοβουλία εξεύρεσης πόρων για τη στήριξη των θυμάτων, η οποία ξεκίνησε αμέσως μετά τον σεισμό, με εργαζομένους και πρώην εργαζομένους να πραγματοποιούν δωρεές κατευθείαν στην ιστοσελίδα του Ιταλικού Ερυθρού Σταυρού. Οι δωρεές των εργαζομένων συνδυάστηκαν με αυτήν της Fiat, έχοντας ως αποτέλεσμα να συγκεντρωθεί ποσό ύψους περίπου €125.000. Επιπλέον, ποσό ύψους περισσότερο από €75.000 προσφέρθηκε από το Ίδρυμα της Chrysler (Όμιλος Chrysler) στον «Κοινωνικό Συνεταιρισμό Ναζωραίο» του Carpi στη Modena.

Μια σειρά πρωτοβουλιών από τον Όμιλο Fiat ακολούθησαν αμέσως μετά τον σεισμό, γεγονός που επιβεβαιώνει τη δέσμευση του Ομίλου στις τοπικές κοινότητες και την υποστήριξή του σε θύματα των φυσικών καταστροφών, μέσω τεχνικής, οικονομικής και ανθρωπιστικής βοήθειας.

[Πηγή: Fiat]