Το Grand Prix της Βραζιλίας ήταν και το τελευταίο για τον Michael Schumacher, ο οποίος αποχωρεί από τη Formula 1, αλλά και από από τον μηχανοκίνητο αθλητισμό, όπως έχει δηλώσει. Ο πολυπρωταθλητής ήθελε να κλείσει την καριέρα του με μια καλή εμφάνιση κι ένα καλό αποτέλεσμα, όμως κι έγινε. Ο Γερμανός τερμάτισε στην 7η θέση της βαθμολογίας, και, σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Mercedes AMG, Ross Brawn, έδειξε όλη του την ικανότητα στις συνθήκες που επικρατούσαν στο Interlagos.

Ο Michael έδειξε όλες του τις ικανότητες: προσπέρασε, πήρε καλές αποφάσεις πάνω στη στρατηγική για τα ελαστικά, και κράτησε το μονοθέσιο εντός πίστας, δίνοντας σ’ εμάς κάποιους βαθμούς. Ήταν ένας ωραίος τρόπος να κλείσει τη σεζόν και την καριέρα του μαζί μας.

Όσον αφορά τ’ αποτέλεσμα η δεύτερη καριέρα του Michael στη Formula 1 δεν ήταν ιδιαίτερη, αλλά ήμασταν προνομιούχοι που συνεργαστήκαμε μαζί του. Ήταν μια πραγματική τιμή για όλους και για όλες στην ομάδα, και το να δουλεύεις δίπλα στον Michael, σου δίνει να καταλάβεις ή ν’ αναρωτηθείς γιατί είναι τόσο ξεχωριστός, αλλά και ότι έχει κερδίσει 7 παγκόσμια πρωταθλήματα.

[Πηγή: Mercedes AMG]