Πολύ δυνατοί και το 2013, δηλώνει η McLaren

Σχετικά άρθρα

Το 2013, οι αλλαγές στους κανονισμούς της Formula 1 δε θα είναι μεγάλες, κάτι που σημαίνει ότι οι ομάδες μπορούν να σχεδιάσουν τα νέα τους αυτοκίνητα έχοντας σαν βάση τα φετινά μονοθέσια. Έτσι, οι ομάδες που είχαν ένα δυνατό μονοθέσιο στους τελευταίους αγώνες, θα έχουν μια πολύ καλή και ανταγωνιστική βάση για το 2013. Μία απ’ αυτές τις ομάδες είναι και η McLaren, με τη βρετανική ομάδα να κερδίζει τους δύο τελευταίους αγώνες, ενώ είχε την ταχύτητα να κερδίσει και στο Abu Dhabi, αλλά το πρόβλημα στην αντλία καυσίμου ανάγκασε τον Lewis Hamilton να εγκαταλείψει από την πρώτη θέση.

Ο Πρόεδρος της McLaren Racing, Martin Whitmarsh, θεωρεί ότι η ανταγωνιστικότητα των τελευταίων Grands Prix θα μεταφερθεί και στις αρχές τού 2013, αν και αυτό δε σημαίνει ότι δε θα πρέπει να εργαστούν σκληρά όλοι στο Woking.

Είχαμε ένα ανταγωνιστικό μονοθέσιο για το τελευταίο μέρος αυτής της σεζόν. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να το κάνουμε πάλι και στις αρχές της επόμενης σεζόν. Είχαμε ένα γρήγορο αυτοκίνητο για μεγάλο μέρος της σεζόν, αλλά θα πρέπει να βεβαιωθούμε ότι θα παίρνουμε τους βαθμούς όταν μπορούμε να το κάνουμε. Πολλοί βαθμοί γλίστρησαν μέσα από τα χέρια μας φέτος, κάτι που είναι απογοητευτικό, αλλά πήραμε 7 σπουδαίες νίκες. Πολλές ομάδες θα ήταν ευχαριστημένες μ’ αυτό, αλλά εμείς δεν είμαστε ικανοποιημένοι. Παρ’ όλα αυτά, έχουμε μια καλή βάση για την επόμενη σεζόν, με τους κανονισμούς να είναι σταθεροί, οπότε θα πρέπει να είμαστε σε θέση να ξεκινήσουμε μ’ ένα αξιοπρεπές πακέτο.

Η ομάδα του Woking θα μπορούσε να κατακτήσει το πρωτάθλημα κατασκευαστών, αλλά να δώσει και στον Hamilton το πρωτάθλημα οδηγών, όμως τα πολλά λάθη και τα πολλά προβλήματα αξιοπιστίας έριξαν τη βρετανική ομάδα στην τρίτη θέση, πίσω και από τη Ferrari. Ο “Billion Dollar Man” θα μπορούσε να δώσει τη δεύτερη θέση στην ομάδα του, όμως δεν το επέτρεψε ο Nico Hulkneberg, αφού έβγαλε εκτός αγώνα τον 27χρονο, ύστερα από γλίστρημα του πίσω μέρος της VJM05 στα φρένα για το Senna S. Ο 54χρονος δήλωσε γι’ αυτό:

Είναι αυτά που συμβαίνουν στον μηχανοκίνητο αθλητισμό. Ήταν ένας απίστευτα συναρπαστικός αγώνας για όλους, εξαιρετικός για το πρωτάθλημα και για τους οπαδούς. Ο Jenson τα έκανε όλα σωστά. Ο Lewis τα έκανε όλα σωστά, μέχρι να γίνει θύμα τού Nico. Ήταν ένα αγωνιστικό συμβάν· το δέχομαι, αλλά είναι σκληρό για την ομάδα και ιδιαίτερα σκληρό για τον Lewis. Δεν ήταν αυτός ο τρόπος που θέλαμε να τελειώσει.

[Πηγή: AutoSport | Photo Copyright: HOCH ZWEI/Vodafone McLaren Mercedes]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Τραυματίστηκε ελαφρά ο Lando Norris

Ο Lando Norris γιόρτασε την Ημέρα του Βασιλιά στην Ολλανδία, που γιορτάζεται στις 27 Απριλίου, αλλά η μέρα για τον πιλότο της McLaren έκλεισε...