Webber: Οδηγώ για ‘μένα, όχι για τον Vettel

Σχετικά άρθρα

Ο Mark Webber έχει το στίγμα τού νούμερο 2 οδηγού στη Red Bull· αυτό μας το έχει δείξει και η Red Bull, όταν έπρεπε να πάρει κάποιες αποφάσεις υπέρ τού Sebastian Vettel, οι οποίες ήταν κατά τού Webber, όμως μας το έχει δείξει και ο Αυστραλός, αφού η απόδοσή του, σε πολλούς αγώνες, είναι μέτρια έως κακή. Παρ’ όλα αυτά, η αυστριακή ομάδα ανανέωσε το συμβόλαιό του και για το 2013, αφού δε θέλει να φέρει στην ομάδα έναν οδηγό που μπορεί ν’ απειλήσει τον Seb.

Ο 36χρονος επισημαίνει ότι η ανανέωση του συμβολαίου του δε σημαίνει ότι θα γίνει βοηθός τού Vettel, αφού ξεκαθαρίζει ότι αγωνίζεται για τον εαυτό του.

Προφανώς, με τη φόρμα που έχει ο Sebastian, είναι μπροστά. Όχι μόνο μέσα από την ομάδα μας, αλλά κέρδισε 3 παγκόσμιους τίτλους, και όλοι οι οδηγοί προσπαθούν να τον σταματήσουν τώρα. Εγώ δε θα τρέξω σε κάποιο Grand Prix σκεπτόμενος ότι πρέπει να παίξω έναν ομαδικό ρόλο. Το κάνω για τον εαυτό μου, για να πάρω το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, και να το κάνω γιατί είμαι μέρος της ομάδας. Συνεπώς, όχι, δε τρέχω με τη σκέψη ότι πρέπει να έχω υποστηρικτικό ρόλο.

Σε τελική ανάλυση, δε σκεφτήκαμε τη φετινή σεζόν συγκριτικά με το 2010 και το 2011. Ο ρυθμός μας στις κατατακτήριες δοκιμές ήταν ένα πάρα πολύ καλό βήμα φέτος, όμως όχι στους αγώνες. Δεν ήταν αρκετά δυνατός ο ρυθμός προς το τέλος, αλλά υπήρχαν βελτιώσεις, όμως, χωρίς να το ξέρεις, οι εγκαταλείψεις και οι βαθμοί που δεν πήρες είναι εναντίον σου.

Ουσιαστικά, ο Webber ποτέ δεν έχει ανταγωνιστεί τον Vettel· όχι επειδή τον σταματά η ομάδα, αλλά επειδή δεν μπορεί να το κάνει, καθώς ο Γερμανός έχει πολύ περισσότερη ταχύτητα από τον Αυστραλό. Ωστόσο, η βοήθειά του είναι αρκετή, ώστε η RBR να γίνεται ξανά και ξανά πρωταθλήτρια. Φέτος, ο Webber ολοκλήρωσε τη σεζόν 102 βαθμούς πίσω από τον Vettel, όμως είχε δύο εγκαταλείψεις στους τρεις τελευταίους αγώνες, οι οποίες του στέρησαν βαθμούς.

[Πηγή: Reuters | Photo Copyright: Clive Mason/Getty Images/Red Bull Racing]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Αποχωρεί από την Red Bull ο Adrian Newey

Ο επικεφαλής σχεδιασμού της Red Bull, Adrian Newey, πρόκειται να αποχωρήσει από την ομάδα μετά τη διαμάχη που έχει ξεσπάσει εντός της αυστριακής ομάδας...