Το 2012 ήταν μια πολύ δύσκολη χρονιά για τη Ferrari, με τους Ιταλούς έχουν ένα πολύ άσχημο ξεκίνημα, όμως, στη συνέχεια, η απόδοση και η ανταγωνιστικότητα της F2012 βελτιώθηκε σημαντικά, δίχως, όμως, το ιταλικό μονοθέσιο να μπορεί να γίνει το ταχύτερο στο grid. Οι τεχνικοί του Maranello πλήρωσαν το κακό ξεκίνημα, και ο Stefano Domenicali, Αγωνιστικός Διευθυντής της Ferrari, τονίζει ότι 2013 θα είναι ακόμα πιο δύσκολη χρονιά για την ιταλική ομάδα, καθώς θα πρέπει ν’ ασχοληθούν και με το μονοθέσιο του 2014, αφού οι αλλαγές στους κανονισμούς θα είναι πολύ μεγάλες.

Η επόμενη χρονιά θα είναι ίσως η πιο δύσκολη χρονιά· θ’ ασχολούμαστε με δύο projects. Θα πρέπει να βεβαιωθούμε ότι το μονοθέσιο του 2013 θα είναι επιτυχημένο, και, από την άλλη, μια ομάδα ανθρώπων θα πρέπει να διασφαλίσει ότι, με τις τεράστιες αλλαγές, το μονοθέσιο του 2014 θα είναι κι αυτό επιτυχημένο.

Θα είναι μια χρονιά με τεράστιες προκλήσεις, με πολλές επενδύσεις, αλλά και πολλές ευκαιρίες, και δεν αρνούμαι ότι θα είναι πολύ κρίσιμη χρονιά, ώστε να πετύχουμε όλους τους στόχους μας.

Οι τεχνικοί στο Maranello, όπως ισχυρίζεται ο Domenicali, ξέρουν πού πρέπει να υπάρξει βελτίωση, και δηλώνει ότι ξέρουν πώς μπορούν να το διορθώσουν αυτό.

Ξέρουμε πού πρέπει να βελτιωθούμε, και πιστεύω ότι έχουμε όλα τα εργαλεία για να βεβαιωθούμε ότι θα βελτιωθούμε. Η σεζόν μας δεν έχει τελειώσει. Τη Δευτέρα, μετά από το τέλος του πρωταθλήματος, πήγα πίσω στο Maranello, για να βεβαιωθώ ότι η δουλειά στο Maranello για την επόμενη σεζόν θα μας δώσει μια ώθηση. Θα πρέπει να βεβαιωθούμε ότι το μονοθέσιο θα είναι ταχύτερο απ’ ό,τι στην αρχή της σεζόν. Και πιστεύω ότι θα είναι.

Πρέπει να είμαστε ρεαλιστές και να σκεφτόμαστε ότι, αν θέλουμε να κερδίσουμε, θα πρέπει να έχουμε το καλύτερο αυτοκίνητο, τον καλύτερο οδηγό, που τον έχουμε, την καλύτερη στρατηγική, τα καλύτερα pit stops, την καλύτερη αξιοπιστία και την καλύτερη τύχη. Απ’ αυτά τα 6, νομίζω ότι έχουμε τα 4. Το καλύτερο μονοθέσιο όλη τη χρονιά; Όχι. Έτσι, είναι ένας παράγοντας που πρέπει να βελτιωθούμε. Και, όσον αφορά την τύχη, δε θα ήθελα ν’ απαντήσω, γιατί είναι αρκετά εύκολη η απάντηση. Την επόμενη χρονιά, χρειαζόμαστε και τα 6, και τότε, είμαι σίγουρος ότι μπορούμε να πετύχουμε τον στόχο μας.

Ποτέ δεν τα παρατάς. Από πλευράς κινήτρων, όταν χτυπάς στον στομάχι, πονάει, αλλά είμαστε καλοί boxers. Σηκωνόμαστε και πολεμάμε ξανά. Είμαι πεπεισμένος για κάτι: φέτος, είχαμε ένα δύσκολο ξεκίνημα για τον Felipe, ένα δύσκολο ξεκίνημα στη σεζόν, και είδα τον Felipe να βελτιώνεται μ’ εξαιρετικό τρόπο στο δεύτερο μισό της σεζόν. Αυτό θα είναι ένα σημαντικό στοιχείο που θα πρέπει να υπολογίζουμε σαν ομάδα, για να είμαστε πιο ανταγωνιστικοί από την αρχή της σεζόν.

[Πηγή: AutoSport | Photo Copyright: FOTO ERCOLE COLOMBO/Scuderia Ferrari]