Η Fiat μαλώνει με την Nissan για το ποια έχει ασχημότερο ηλεκτρικό αυτοκίνητο

Σχετικά άρθρα

H Fiat στην έκθεση του Los Angeles παρουσίασε το 500e με τον Matt Davis, επικεφαλή του τμήματος marketing της Fiat Αμερικής να δηλώνει ότι η ασχήμια ενός αυτοκινήτου, είναι η χειρότερη μορφή ρύπανσης, με το Fiat 500e να αποδεικνύει ότι δεν χρειάζεται ένα ηλεκτρικό μοντέλο να είναι άσχημο για να είναι ηλεκτρικό.

Ο Davis φυσικά και αναφερόταν στο Nissan Leaf, ξεκινώντας έτσι έναν πόλεμο δηλώσεων μεταξύ των δύο εταιριών. O Simon Sproule επικεφαλής παγκόσμιου marketing της Nissan δήλωσε ότι:

Ας το παραδεχτούμε, η Fiat δεν δίστασε να παρουσιάσει ακόμη ένα αυτοκίνητο από το αμφιλεγόμενο στυλ της. Πολλοί θα περιγράφουν τα μοντέλα της ως μια οπτική ρύπανση, πάρτε για παράδειγμα το Fiat Doblo.

Θέλοντας να υπερασπίσει το Leaf, ο Sproule συνέχισε:

Το Leaf είναι ένα πλήρως λειτουργικό EV αυτοκίνητο, σε αντίθεση με το 500e, το οποίο είναι πολύ μικρό για να είναι πρακτικό με την Fiat να το βγάζει στη παραγωγή μόνο και μόνο για να μειώσει το μέσο όρο εκπομπών της.

Η Nissan, δήλωσε ο Sproule, έχει επενδύσει δισεκατομμύρια δολάρια για την ανάπτυξη EV αυτοκινήτων, ενώ η Fiat θα χάνει 10.000 δολάρια από κάθε ένα 500e που θα πουλά.

[Πηγή: Autonews]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Γερμανία: Κόπηκαν οι επιδοτήσεις, μειώθηκαν οι πωλήσεις των ηλεκτρικών

Ο απότομος τερματισμός των κρατικών επιδοτήσεων είχε ως αποτέλεσμα οι πωλήσεις ηλεκτρικών αυτοκινήτων να μειωθούν κατά 14,1% στη Γερμανία το πρώτο τρίμηνο του έτους,...