Οι ιδιώτες θα πρέπει να χρηματοδοτήσουν το GP, λέει η τουρκική κυνέρνηση

Σχετικά άρθρα

Η κυβέρνηση της Τουρκίας δε φαίνεται πολύ πρόθυμη να βοηθήσει ώστε να επιστρέψει η Formula 1 στην Κωνσταντινούπολη. Σύμφωνα με τον Bernie Ecclestone, ο αγώνας στην Τουρκία είναι θέμα της κυβέρνησης και των χρημάτων που μπορεί να διαθέσει, για να εξασφαλιστούν τα τέλη που ζητά ο 82χρονος.

Διαφορετική γνώμη, όμως, έχει ο Τούρκος Υπουργός Αθλητισμού, διότι, όπως ισχυρίζεται, και οι ιδιώτες μπορούν να φέρουν τα μονοθέσια ξανά στην Τουρκία, αρκεί, βέβαια, να θέλουν να καταβάλουν τα χρήματα που απαιτούνται.

Αν το θέλει, ο ιδιωτικός τομέας μπορεί να φέρει τη Formula 1. Όμως, δεν πρόκειται να πληρώσουμε εμείς το κόστος για τα δικαιώματα που έχουν προταθεί σε μια ιδιωτική εταιρεία.

Η κυβέρνησή μας πλήρωνε, κάθε χρόνο, $13.500.000 τους διοργανωτές για 5 χρόνια, για τα δικαιώματα. Γι’ αντάλλαγμα, όλα τα έσοδα πήγαιναν στους διοργανωτές, συνεπώς δεν είχαμε κανένα όφελος από αυτό.

Από την άλλη, ο Πρόεδρος της Τουρκικής Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου, Demire Berberoglu, καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την επιστροφή της Formula 1, πιστεύοντας πως η κυβέρνηση έχει σημαντικό ρόλο σ’ αυτό, παρά τη συμφωνία των Vural Au και Bernie Ecclestone.

Όλοι γνωρίζουν ότι αυτό που απαιτείται για την παρουσίας μας στο πρόγραμμα της Formula 1 για το 2013 κι έπειτα είναι η εγγύηση και έγκριση στον επόμενο προϋπολογισμό σε κυβερνητικό επίπεδο. Αυτό θα γίνει σύμφωνα με την απόφαση του πρωθυπουργού.

[Πηγή: BBC Sport | Photo Copyright: Paul Gilham/Getty Images/Red Bull Racing]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

GP Κίνας 2024, FP1: Ο Stroll θέτει το ρυθμό

Μετά από απουσία 5 ετών η Formula 1 επέστρεψε επίσημα στην Κίνα και την πίστα της Σαγκάη, για ένα Σαββατοκύριακο που περιλαμβάνει τον πρώτο...