Πέμπτη βράδυ, Ιούνιος, γύρω στο 1999… Η “καλή” διαδρομή ξεκινούσε λίγο πριν το σήμα της Ολυμπιακής στη Βούτα. Εκεί μετά τις 23.00 ξεκίναγε η πρώτη μεγάλη συγκέντρωση αυτοκινήτων, και φυσικά εκεί ξεκινούσαν και οι κόντρες… Civic, Rallye 8v, Sierra Cosworth, Audi S3 1.8T, BMW M3, Punto GT, Saxo VTS, 106 GTI rallye (1300), Honbda S2000, Porsche, Ferrari, Evo κλπ! Αν ήθελες να κάνεις χαβαλέ με τη παρέα στο αμάξι ή οτιδήποτε άλλο ακολουθούσες τα αλάρμ!

Στο τέλος της Βουλιαγμένης, αριστερά, φτάνεις στο καβούρι μαζί με τις πρώτες στούκες δεξιά, και λίγο μετά στο πέταλο. Το κακό είναι ότι πολλοί έχουν χάσει τη ζωή τους εκεί. Είτε από μετωπική είτε από το γκρεμό δεξιά… Φτάνοντας, μπορεί και 1000 άτομα στο πέταλο, αριστερά στο βράχο ή δεξιά στο parking. Εκεί ήταν η πρώτη στάση και συνήθως και τα πρώτα ντου από τις κλούβες!

Το τι στρίψιμο γινόταν στο πέταλο δε λέγεται και κακόμοιροι κάτοικοι να προσπαθούν να φτάσουν στο προορισμό τους.

Κατά τις 12.30 τελευταία στάση Βάρκιζα το Λούνα Πάρκ. Εκεί 2 πράγμα έπρεπε να έχεις για να τραβήξεις τα βλέμματα. Ή καλό ηχοσύστημα, ή ένα πισωκίνητο ασχέτως ίππων. Και κάπου εκεί γινόταν το δεύτερο ντου.

Άλλωστε η ομάδα Σ, ανάμεσα σε αυτή τη διαδρομή βρήκε το στόλο της…

[box type=”warning”]

Disclaimer: Έγραψα το συγκεκριμένο άρθρο μόνο για να θυμίσω την αθώα πλευρά της διαδρομής από Βούτα ως Βάρκιζα, και τον ενθουσιασμό που είχαμε μικροί και το ότι ήταν μια εμπειρία να είσαι εκεί Πέμπτη βράδυ.

Τονίζω στο άρθρο ότι μέσα σε αυτό το σκηνικό πολλοί έχουν χάσει τη ζωή τους, δυστυχώς και πολλοί ίσως και χωρίς να φταίνε.

Σε καμία περίπτωση το AutoBlog.gr δε θέλει να ενισχύσει την άσχημη πλευρά του ίδιου νομίσματος, δηλαδή, να παροτρύνει νέους να οδηγούν επικίνδυνα ή ασυνείδητα.

Συγνώμη, αλλά Τα λιμανάκια ήταν ένα ΓΕΓΟΝΟΣ (θετικό ή αρνητικό) και απλά το ποστ αυτό θυμίζει. Τίποτα παραπάνω.

Σε ότι αφορά την υπόνοια που μερικών πως το άρθρο είναι δήθεν ασεβές προς τη μνήμη νεκρών δε τη σχολιάζω ή ότι δήθεν υπάρχει παρότρυνση να αναβιώσουν τα λιμανάκια, γιατί πολύ απλά δεν ήθελα να κάνω κάτι τέτοιο.

[/box]

[Photo by: Lefteris Agas Panoramio]