Λάθος η επιστροφή Schumacher, λέει ο Ecclestone

Σχετικά άρθρα

Η επιστροφή του Michael Schumacher στη Formula 1 δεν μπορεί να χαρακτηριστεί επιτυχημένη. Ο Γερμανός δεν είχε σχεδόν ποτέ ένα μονοθέσιο που μπορούσε να του χαρίσει τη νίκη, ενώ ανέβηκε μόνο μία φορά στο βάθρο σε 58 αγώνες, φέτος στη Βαλένθια και σημείωσε τον ταχύτερο χρόνο σε κατατακτήριες, φέτος στο Monaco, αλλά δεν ξεκίνησε από την πρώτη θέση, λόγω ποινής 5 θέσεων. Και στα τρία χρόνια της δεύτερης καριέρα του, έχασε από τον team-mate του, Nico Rosberg, ο οποίος ήταν πιο γρήγορος από τον Schumi στα περισσότερα Grands Prix.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Formula 1, Bernie Ecclestone, πιστεύει ότι ο πολυπρωταθλητής δε θα έπρεπε να είχε επιστρέψει στο κορυφαίο μηχανοκίνητο άθλημα, διότι, με αυτόν τον τρόπο, ο Γερμανός επηρέασε αρνητικά αυτά που πίστευε ο κόσμος γι’ αυτόν.

Θα προτιμούσα να είχε σταματήσει σαν 7 φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής απ’ αυτό που έκανε τώρα. Οι νέοι άνθρωποι, δηλαδή αυτοί που έγιναν πρόσφατα οπαδοί της Formula 1, θα τον θυμούνται γι’ αυτά που έκανε τώρα, όχι για το τι ήταν στο παρελθόν.

Δε βλέπουν τον ήρωα που ήταν, αλλά αυτόν που έχει αποτύχει. Νομίζω ότι το πιο σημαντικό, αλλά και το πιο δύσκολο είναι να ξέρεις πότε δεν μπορείς να κάνει αυτό που έκανες, και, στη συνέχεια, να αφήσεις τη θέση σου σε κάποιον άλλο. Ελπίζω ότι εγώ μπορώ να το συνεχίσω· όταν νιώσω ότι δεν μπορώ να προσφέρω άλλο, θα φύγω.

Σύμφωνα με τον 82χρονο, η Formula 1 θα χάσει από την αποχώρηση του Schumacher, μιας και ο Γερμανός έχει πολλούς οπαδούς, οι οποίοι “ξαναγύρισαν” στις πίστες και στις τηλεοράσεις τους, για να τον δουν ξανά.

Απολάμβανε τους αγώνες, και ήταν εκεί, ώστε να βοηθήσει τη Formula 1 κάνοντας καλά πράγματα. Θα μας λείψει ο Michael, διότι, ακόμα κι αν δεν κέρδισε αγώνες σ’ αυτά τα τρία χρόνια, είναι ακόμα πολύ δημοφιλής.

[Πηγή: Formula 1]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Αποχωρεί από την Red Bull ο Adrian Newey

Ο επικεφαλής σχεδιασμού της Red Bull, Adrian Newey, πρόκειται να αποχωρήσει από την ομάδα μετά τη διαμάχη που έχει ξεσπάσει εντός της αυστριακής ομάδας...