Φαίνεται πως κανένας δε θέλει να υπάρχουν περισσότεροι από 20 αγώνες μέσα σε μία σεζόν. Δεν είναι λίγοι εκείνοι που έχουν πει πως δεν πρέπει να υπερβούν τ’ όριο των 20 Grands Prix, με τον Mark Webber να είναι ένας απ’ αυτούς. Ο Αυστραλός θεωρεί πως το ιδανικό θα είναι να υπάρχουν 18 αγώνες σε μία σεζόν, αλλά περισσότεροι να είναι στην Ευρώπη, ώστε να μη χρειάζεται να κάνουν πολύ συχνά τα μακρινά ταξίδια για ν’ αλλάξουν ήπειρο.

Είμαστε στ’ όριο. Οι άνθρωποι μιλούν για το NASCAR (είχε 36 αγώνες μέσα στο 2012), αλλά είναι όλοι σε μία χώρα. Πρέπει να ταξιδεύουμε από την πρώτη εβδομάδα του Φεβρουαρίου μέχρι και τον Νοέμβριο. Είναι μέρος του να είσαι επαγγελματίας και το καταλαβαίνω αυτό. Δεν κλαίγομαι, αλλά είναι δύσκολο για τον καθένα.

Στο παρελθόν είχαμε 16 αγώνες, αλλά περισσότερες δοκιμές. Από την άλλη, υπήρχαν 10 αγώνες στην Ευρώπη. Τώρα, δεν υπάρχει σχεδόν κανένας έλεγχος, αλλά τρέχουμε πολύ λίγο στην Ευρώπη και πολύ σε μακρινά μέρη. Και δεν υποτιμώ τη δουλειά που πρέπει να κάνουμε στον προσομοιωτή. Νομίζω ότι το ιδανικό θα ήταν 18 αγώνες, και περισσότεροι στην Ευρώπη

[Πηγή: TotalRace | Photo Copyright: Mark Thompson/Getty Images/Red Bull Racing]