Οι τίτλοι φέρουν πίεση, επισημαίνει ο Vettel

Σχετικά άρθρα

Ως γνωστόν, το να διατηρηθείς στην κορυφή, είναι πιο δύσκολο από το ν’ ανέβεις σ’ αυτήν. Αυτό ισχύει και για τον Sebastian Vettel, ο οποίος είναι ο πρώτος οδηγός που παίρνει συνεχόμενα τους 3 πρώτους του παγκόσμιους τίτλους. Ο Γερμανός λέει ότι, η κατάκτηση των πρωταθλημάτων σημαίνει περισσότερη πίεση για τον Γερμανό, ενώ τονίζει πως είναι εύκολο να χάσεις τη συγκέντρωσή σου.

Μετά από τη Βραζιλία, είπα ότι είναι πιο δύσκολο πράγμα να κερδίσεις αφού έχεις ήδη κερδίσει. Μπορεί να χάσεις την προσοχή σου και την πίεση, και είναι πολύ πιθανό να επικεντρωθείς στο πώς θα κερδίσεις ξανά, από το να κάνεις μικρά βήμα για την πρώτη θέση.

Φυσικά, υπάρχει πίεση, και πάντα γίνεται όλο και πιο δύσκολο στο τέλος της χρονιάς, στους τελευταίους αγώνες κρίνεται με ποιον μάχεσαι για να κερδίσεις το πρωτάθλημα. Προφανώς, έχουμε κερδίσει και φέτος, επομένως δε θέλω θέλω να επαινώ τον εαυτό μας, αλλά νομίζω ότι έχουμε κάνει σωστά κάποια πράγματα σωστά.

Ο Γερμανός επανέλαβε ξανά ότι κάποιοι προσπαθούν να τους κερδίσουν με κάθε δυνατό τρόπο, κάτι που σημαίνει ότι αυτοί θα πρέπει να μείνουν επικεντρωμένοι στη δουλειά τους.

Δεν είναι δική μας απόφαση ή δεν είναι στα χέρια μας, όταν οι άλλοι προσπαθούν κυριολεκτικά κάνοντας τα πάντα να μας κινήσουν. Μπορεί να υπάρχει μια μικρή φήμη: κάποια πράγματα μπορεί να λέγονται· άλλα μπορεί να συμβαίνουν μπροστά στα μάτια σου, χωρίς καθόλου λέξεις, χωρίς να χρειάζεται να πεις τίποτα.

Δεν είναι εύκολο να μείνεις συγκεντρωμένος· είναι πάρα πολύ δύσκολο. Και πάλι, το πιο σημαντικό είναι να επικεντρωθείς σ’ αυτό που κάνεις και να παραμείνεις ο εαυτό σου. Δεν προσπαθείς να γίνεις κάτι που δεν είσαι, γιατί αυτό σου αποσπά την προσοχή.


[Πηγή: AutoSport | Photo Copyright: Andrew Hone/Getty Images/Red Bull Racing]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

GP Κίνας 2024: Άπιαστος Verstappen

Για έναν ακόμα ακόμα θαυμάσαμε το μεγαλείο της Red Bull και του Max Verstappen και ταυτόχρονα διασκεδάσαμε με τις μάχες για τις πίσω θέσεις. Ούτε...