Webber: Όσο είμαι ανταγωνιστικός, δε αποσύρομαι

Σχετικά άρθρα

F1 Grand Prix of Korea - Previews

Ο Mark Webber είναι ένας μέτριος οδηγός (πάντα για τα επίπεδα της Formula 1), που έχασε την καλύτερη ευκαιρία να γίνει Παγκόσμιος Πρωταθλητής το 2010, και πιστεύω πως δε θα την ξαναβρεί. Ο Αυστραλός είναι 36 ετών, αλλά δηλώνει πως δε σκέφτεται ν’ αποσυρθεί από το κορυφαίο μηχανοκίνητο άθλημα, αφού, όπως λέει, είναι ακόμα ανταγωνιστικός.

Δεν είμαι στην αρχή της καριέρας μου, το ξέρω αυτό. Είμαι περισσότερο προς το τέλος της καριέρας μου. Στόχος μου είναι να πετύχω μια καμπάνια. Έχω αγωνιστεί για πρωταθλήματα και έχω κάποιες πολύ καλές και ιδιαίτερες στιγμές στα προηγούμενα χρόνια. Τον peak σου είναι σχετικό· πρέπει να τα κάνεις όλα μαζί.

Και πρέπει να είσαι ειλικρινής με τον εαυτό σου και να πεις: “Κοίτα, φίλε, είναι η σωστή στιγμή τώρα”, και δε νομίζω ότι είναι η κατάλληλη στιγμή τώρα. Αν κάνεις τον 20ο χρόνο στις κατατακτήριες, τότε τα πράγματα δεν είναι καλά. Μέχρι το σημείο που νιώθεις ότι δεν δίνεις ό,τι μπορείς και αρχίζεις να χάνεις απόδοση, τότε θα πρέπει να συνεχίσεις να πιέζεις. Αυτό είναι το μόνο που μπορούμε να κάνουμε την επόμενη σεζόν.

Παράλληλα, ο Webber τονίζει πως η αναβαθμίσεις στην RB8 δεν ευνόησαν τον Sebastian Vettel, καθώς λέει ότι ήταν και ο ίδιος γρήγορος και ανταγωνιστικός.

Η Σιγκαπούρη και το Hockenheim που πιθανότατα είχα τη χειρότερη μου απόδοση μέσα στη χρονιά, και είχαμε μια κακή στρατηγική στη Σιγκαπούρη, κάτι που έριξε αλάτι στις πληγές. Ήμουν δυνατός στη Σουζούκα, ήμουν πολύ δυνατός εκεί, και ήμουν με τον Seb στην πρώτη σειρά. Ήμουν δυνατός στην Κορέα και στην Ινδία. Έτσι, δεν έπεσε η απόδοσή μου μετά από τη Σιγκαπούρη· ήταν ένας εναλλάκτης είχαμε τον Grosjean, είχαμε άλλα πράγματα που μας κόστισαν. Αυτός είναι ο τρόπος που κυλούν τα πράγματα κάποιες φορές.


[Πηγές: AutoSport, ESPN F1 | Photo Copyright: Mark Thompson/Getty Images/Red Bull Racing]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

GP Κίνας 2024, FP1: Ο Stroll θέτει το ρυθμό

Μετά από απουσία 5 ετών η Formula 1 επέστρεψε επίσημα στην Κίνα και την πίστα της Σαγκάη, για ένα Σαββατοκύριακο που περιλαμβάνει τον πρώτο...