Ελπίζουμε σε πιο επιθετικές επιλογές ελαστικών, λέει η McLaren

Σχετικά άρθρα

McLaren-Mercedes

Το 2013, η McLaren θα έχει το πιο “ευγενικό” με τα ελαστικά δίδυμο, καθώς οι Jenson Button και Sergio Perez είναι γνωστοί για το ήπιο οδηγικό τους στυλ. Αυτό κάνει τη βρετανική ομάδα να θέλει πιο επιθετικές επιλογές στα ελαστικά της επόμενης σεζόν, ώστε οι οδηγοί της να μπορούν να έχουν έστω κι ένα μικρό πλεονέκτημα απέναντι στους άλλους.

Ο Sam Michael, Αγωνιστικός Διευθυντής της McLaren, υπεύθυνος για την ανάπτυξη και τη διαχείριση εργασιών στην πίστα, ζητά λιγότερο συντηρητικές επιλογές από την Pirelli, η οποία θα διαφοροποιήσει τα ελαστικά τής επόμενης σεζόν.

Οι ομάδες έχουν έχουν καταλάβει καλύτερα τα ελαστικά, και οι οδηγοί ξέρουν πώς πρέπει να τα οδηγούν καλύτερα. Αλλά, αυτό εξαρτάται από τις γόμες. Οι αγώνες θα ήταν καλύτεροι, αν ήταν πιο απρόβλεπτοι. Δεν ήταν άδικο· ήταν το ποιος θα τα καταλάβει και θα τα διαχειριστεί. Γι’ αυτό εμείς κάναμε τα πάντα. Είναι σαν να λέμε ότι κάποιος έχει έναν καλύτερο διαχύτη. Πραγματικά, δεν είχα πρόβλημα με το ό,τι γινόταν με τα ελαστικά. Ήταν αρκετά καλά. Ελπίζω αν μην είναι πολύ συντηρητικά.

Οι δύο ή τρεις αγώνες που είχαμε με στρατηγική ενός pit stop ήταν φανταστικοί. Όμως, δεν ήταν φανταστικοί από τα ελαστικά, μα από πολλά που έγιναν. Τρεις από αυτούς στη σειρά μπορούσαν να γίνουν βαρετοί αγώνες· δεν έγιναν εξαιτίας άλλων παραγόντων. Ελπίζω ότι θα μπορέσουμε να διατηρήσουμε το είδος της ενθουσιασμού των αγώνων που είχαμε το μεγαλύτερο μέρος της σεζόν, και να μην επιτρέψουμε να μειωθεί.

[Πηγή: AutoSport | Photo Copyright: Glenn Dunbar/LAT Photographic/Vodafone McLaren Mercedes]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Αποχωρεί από την Red Bull ο Adrian Newey

Ο επικεφαλής σχεδιασμού της Red Bull, Adrian Newey, πρόκειται να αποχωρήσει από την ομάδα μετά τη διαμάχη που έχει ξεσπάσει εντός της αυστριακής ομάδας...