Newey: Οριακά αλλά νόμιμα στα όρια των κανονισμών

Σχετικά άρθρα

F1 Grand Prix of Korea

Συνεχίζονται τα υπονοούμενα από πλευράς Red Bull για τις προσπάθειες των αντιπάλων να κάνουν την RB8 πιο αργό μονοθέσιο, καταγγέλλοντας κάποιες λύσεις που σκέφτηκε η αυστριακή ομάδα και ο Adrian Newey. Τα “παράπονα” ξεκίνησαν από τον Sebastian Vettel, όταν ονόμασε τις τακτικές των ομάδων “βρώμικα κόλπα”, ενώ σειρά έχει ο επί κεφαλής τού σχεδιαστικού τμήματος της Red Bull Racing, ο οποίος δήλωσε στο αφιέρωμα για την 8χρονη ιστορία των Αυστριακών στη Formula 1.

Φαίνεται πως, σε κάθε αγώνα, μας κατηγορούσαν για κάτι παράνομο. Το αυτοκίνητο είχε πάνω του, φυσικά, τους κανονισμούς στ’ άκρα, αλλά αυτό είναι, για μένα, που πρέπει να κάνεις στη Formula 1. Δεν υπάρχει αυτό που λέμε πνεύμα των κανονισμών· είναι μαύρο και άσπρο, μπορείς ή δεν μπορείς να το κάνεις. Εμείς είχαμε την άδεια να το κάνουμε, και το φτάσαμε στ’ όριο. Το βασικό είναι να είναι νόμιμο το μονοθέσιο, και να κερδίζουμε τους αγώνες.

Ο Βρετανός θα συνεχίσει να κινείται στα όρια των κανονισμών, και οι ιδέες του είναι πολύ πιθανό να υπάρχουν και το 2013 παράπονα από τις ομάδες. Φέτος, με την απαγόρευση του EBD (Exhaust Blown Diffuser) και την αυστηροποίηση των δοκιμών για την ευκαμψία της εμπρός αεροτομής, οι ομάδες είχαν την ευκαιρία να κατεβάσουν την RBR από την κορυφή, όμως δεν το κατάφεραν.


[Photo Copyright: Mark Thompson/Getty Images/Red Bull Racing]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Το πρώτο gameplay από το F1 2024

Η EA Sports έδωσε στη δημοσιότητα το πρώτο gameplay από το F1 24, το επίσημο βιντεοπαιχνίδι του sport που θα γίνει διαθέσιμο στις 31...

Αποχωρεί από την Red Bull ο Adrian Newey

Ο επικεφαλής σχεδιασμού της Red Bull, Adrian Newey, πρόκειται να αποχωρήσει από την ομάδα μετά τη διαμάχη που έχει ξεσπάσει εντός της αυστριακής ομάδας...