Η Κίνα επιβάλλει νέους νόμους για τη μέση κατανάλωση των νέων οχημάτων

Σχετικά άρθρα

IMG_2894-2006.09.14-10.35.16

Το Υπουργείο Ανάπτυξης μαζί με την Επιτροπή Μεταρρύθμισης της Κίνας, ανακοίνωσαν του νέους κανόνες που αφορούν στη μείωση της μέσης κατανάλωσης των νέων οχημάτων. Μέχρι το 2015, όλα τα νέα αυτοκίνητα που κατασκευάζονται στην Κίνα πρέπει να έχουν μέση κατανάλωση που δεν ξεπερνά τα 6,9 l/100km και μέχρι το 2020, αυτό το νούμερο πρέπει να έχει πέσει τα 5 l/100km.

Θα είναι δύσκολο για όλους, ειδικά για τους μικρούς παίκτες, καθώς θα πρέπει να χρησιμοποιούν πιο αποδοτικούς κινητήρες και να επενδύσουν σε υβριδικές τεχνολογίες.

Είπε ο Yale Zhang, υπεύθυνος για την ευρύτερη περιοχή της Κίνας στην συμβουλευτική CSM Worldwide. Παρότι δεν είμαστε σε θέση να σας πληροφορήσουμε αυτή τη στιγμή για τη μέση κατανάλωση των νέων οχημάτων στην Κίνα λόγω έλλειψης στοιχείων, μπορούμε να σας πούμε ως το 2008 αυτή ήταν 8,2 l/100km και το 2009 έπεσε στα 7,8 l/100km.

Οι νέοι αυτοί κανόνες έρχονται σε μία στιγμή που έντονα παράπονα για το περιβάλλον έχουν εκφραστεί στην Κίνα ενώ σε μερικές περιοχές υπήρξαν μέχρι και αναταραχές. Ο Κινέζος πρωθυπουργός Li Keqiang, υποσχέθηκε την Παρασκευή που μας πέρασε πως η κυβέρνηση θα δείξει αποφασιστικότητα στην επίλυση της μόλυνσης του περιβάλλοντος και αυτά τα μέτρα είναι σίγουρα προς τη σωστή κατεύθυνση. Να δούμε πώς θα «βάλει χέρι» στη βαριά βιομηχανία και πως θα εφαρμόζονται οι νόμοι που θα περάσει γιατί η ιστορία έχει δείξει πως είναι μάλλον εύκολο να κάνεις έναν νόμο, το δύσκολο είναι να τον εφαρμόσεις, ιδίως όταν μιλάμε για μεγάλους παίκτες με ισχυρή επιρροή.

[Πηγή Reuters]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Βέλγιο: “Μεθυσμένος” οδηγός απέδειξε ότι το σώμα του παράγει αλκοόλ

Ένας 40χρονος Βέλγος που είχε παραπεμφθεί σε δικαστήριο της Μπριζ επειδή συνελήφθη να οδηγεί μεθυσμένος καθ’ υποτροπή, απαλλάχθηκε από όλες τις κατηγορίες αφού απέδειξε...

Ένα Lucid Air κάηκε ολοσχερώς μετά από πρόσκρουση σε στύλο στη Βαρσοβία

Το περιστατικό συνέβη στη διασταύρωση των οδών Aleja Niepodległosci και Antoniego Madalinskiego στην πρωτεύουσα της Πολωνίας, το πρωί της 19ης Απριλίου, όπου πληροφορίες από...