Η Volkswagen επιβεβαίωσε το τέλος του Routan

Σχετικά άρθρα

2009 Volkswagen Routan

Σίγουρα δεν θα λείψει και σε κανέναν το VW Routan, αφού το μοντέλο δεν τράβηξε ούτε τους Αμερικάνους. Ο CEO της VW Αμερικής, Jonathan Browning, στο περιθώριο της έκθεσης της Νέας Υόρκης, επιβεβαίωσε τις φήμες, ότι το Routan θα σταματήσει να κατασκευάζεται κάποια στιγμή μέσα στο 2013.

Ο Browning δήλωσε ότι τα περισσότερα από τα φετινά αυτοκίνητα που θα κατασκευαστούν, θα χρησιμοποιηθούν για “εσωτερική χρήση” και ότι πλέον το ενδιαφέρον για τέτοιου τύπου αυτοκίνητα έχει μειωθεί σημαντικά, μιας και το κοινό στρέφεται σε crossovers και SUV.

Το Volkswagen Routan, το οποίο ουσιαστικά είναι ένα Chrysler Town & Country/Dodge Grand Caravan με τα σήματα της VW, παρουσιάστηκε το 2008 και από τότε έχει πουλήσει μόλις 57.560 μονάδες. Την ώρα που οι πωλήσεις των minivan παρουσίασαν αύξηση +14% (597.118 μονάδες) το 2012, η VW πούλησε 10.483 Routan. Η καλύτερη χρονιά γι’αυτό ήταν το 2010, όπου είχε πουλήσει 15.961 αυτοκίνητα.

[Πηγή: Autonews]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Volkswagen ID.Code Concept

Η Volkswagen στην έκθεση του Πεκίνου παρουσίασε το ID.Code Concept, ένα νέο πρωτότυπο SUV που μας δείχνει τη νέα σχεδιαστική φιλοσοφία που θα έχουν...

Διέρρευσε η sedan έκδοση του VW Passat, μόνο για την Κίνα

Η ένατη γενιά του VW Passat έκανε το ντεμπούτο της πέρυσι στην Ευρώπη, αποκλειστικά διαθέσιμη ως estate. Ωστόσο, η κινεζική αγορά έχει διαφορετικές προτιμήσεις,...