Watson: Ο Button πρέπει να σταματήσει να παραπονιέται

Σχετικά άρθρα

Jenson Button on the grid.

Ο Jenson Button δεν έχει και την καλύτερη σχέση με τον team-mate του, Sergio Perez, ειδικά μετά από τον αγώνα στο Μπαχρέιν, όπου οι δυο τους είχαν μια πολύ σκληρή μάχη. Ο Πρωταθλητής του 2009 έχει πει πως ο Perez θα πρέπει να είναι πιο ήρεμος μέσα στην πίστα, για να μην υπάρξει κάποιο περιστατικό που θ’ αποτελεί αντικείμενο συζήτησης για μέρες

Ωστόσο, ο πρώην οδηγός της Formula 1 John Watson υποστηρίζει πως ο 33χρονος θα πρέπει να σταματήσει να κάνει παράπονα και ν’ αντιμετωπίσει τη σκληρή οδήγηση από την πλευρά τού Checo.

Αν ο Perez κάνει δύσκολη τη ζωή τού Button, είναι στο χέρι τού Button να συμβιβαστεί μ’ αυτό. Έτσι είναι η ζωή: δεν μπορεί να περιμένει από τον Martin Whitmarsh να πει στον Perez να κάνει πίσω. Αν ο μικρός team-mate σου σε πιέζει πολύ, δεν είναι καλό, αλλά είναι μέρος τού παιχνιδιού. Θα πρέπει ν’ απαντήσεις, κάνοντας την καλύτερη δουλειά.

Όταν έχεις ένα μικρό παιδί σαν τον Perez εναντίον τού Button, ο οποίος είναι ο μεγαλύτερος πολιτικός στην F1 αυτές τις μέρες, κι έχει περάσει πολλά και ξέρει πώς είναι να μάχεσαι ρόδα με ρόδα, αυτό που συμβαίνει συχνά είναι να κοστίσει και στους δύο.

Αυτό που μπορεί να κάνει το αφεντικό μιας ομάδας είναι να τους υπενθυμίσει ότι οδηγούν για την ομάδα, όχι για τον εαυτό τους, συνεπώς θα πρέπει να προσέχουν ο ένας τον άλλον. Δεν το έκαναν αυτό, όχι γιατί δεν προσπάθησαν. Κάποιος σαν τον Perez είναι γρήγορος, πρόθυμος και απελπισμένος να δείξει τι μπορεί να κάνει, κυρίως γιατί δεν έκανε πολλά στους τρεις πρώτους αγώνες.

Ο Button είναι πολύ έμπειρος και νούμερο ένα οδηγός σ’ αυτή την ομάδα, ακόμα κι αν η McLaren λέει ότι δεν υπάρχουν νούμερο ένα και νούμερο δύο οδηγοί. Αλλά, επειδή είναι σ’ αυτή τη θέση, έχει ένα στόχο, και ο Perez θα νομίζει ότι, αν τον κερδίσει, θα έχει μια καλύτερη θέση στη McLaren. Είναι ο νόμος της ζούγκλας, ν’ αφήνεις παντού τη μυρωδιά σου. Αυτό θέλει να κάνει κάθε οδηγός: να είναι ο αρχηγός στην ομάδα.

Σίγουρα, η κόντρα μεταξύ του οδηγικού διδύμου της βρετανικής ομάδας έχει αρκετό ενδιαφέρον, κι εμείς ελπίζουμε να δούμε ξανά δυνατές μάχες μεταξύ των δύο και στους επόμενους αγώνες. Ο Perez δείχνει να βρίσκει τα πατήματά του στην MP4-28, κάτι που μπορεί να κάνει τον Button ν’ ανησυχεί. Θα πρέπει, όμως, να περιμένουμε για να δούμε αν ο μικρός θα συνεχίσει ν’ αποτελεί δύσκολο αντίπαλο για τον Jens.

[Πηγή: BBC Sport]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

GP Κίνας 2024, FP1: Ο Stroll θέτει το ρυθμό

Μετά από απουσία 5 ετών η Formula 1 επέστρεψε επίσημα στην Κίνα και την πίστα της Σαγκάη, για ένα Σαββατοκύριακο που περιλαμβάνει τον πρώτο...