Domenicali: Δεν ανησυχούμε για τα ελαστικά του 2014

Σχετικά άρθρα

GP MALESIA F1/2013

Οι ομάδες έχουν ξεκινήσει ήδη την προετοιμασία τους για την επόμενη σεζόν, η οποία θα έχει πολύ μεγάλες αλλαγές στους κανονισμούς, κυρίως λόγω των turbo V6 κινητήρων που θα έχει τα μονοθέσια στην πλάτη τους. Αυτό που δε γνωρίζουν, όμως, είναι τι ελαστικά θα φορά τα μονοθέσια: η Pirelli δεν έχει υπογράψει ακόμα συμβόλαιο με τη FIA για το 2014, και θέλει να γνωρίζει από νωρίς αν θα συνεχίσει να προμηθεύει με ελαστικά τις ομάδας, ώστε να προλάβει να προετοιμαστεί για τη νέα σεζόν.

Ο Αγωνιστικός Διευθυντής της Ferrari, Stefano Domenicali, τονίζει ότι υπάρχει ακόμα χρόνος και πως η κατάσταση δεν εμπνέει ακόμα λόγους ανησυχίας, ενώ είναι σίγουρος πως θα βρεθεί κάποια εταιρεία να δίνει ελαστικά στις ομάδες.

Σίγουρα, δεν μπορούμε να τρέξουμε χωρίς ελαστικά, εκτός κι αν πάμε πίσω στην εποχή των Flinstones. Αυτή είναι μια κατάσταση που ειλικρινά δε νομίζω ότι θα συμβεί. Επειδή δεν υπάρχει εναλλακτική λύση, θα βρούμε πολύ σύντομα λύση, και είμαι σίγουρος ότι η Pirelli έχει δείξει ξεκάθαρα ότι θέλει να παραμείνει. Αυτό είναι θετικό, γιατί, χωρίς ελαστικά, δεν υπάρχει πρωτάθλημα! Είμαι σίγουρος ότι, μέσα στις επόμενες εβδομάδες, θα λυθεί το θέμα.

Ο Paul Hembery, Αγωνιστικός Διευθυντής της Pirelli, λέει δε θέλει να δώσει μια οριστική ημερομηνία στην οποία θα πρέπει να παρθεί η τελική απόφαση, ενώ συνεχίζει να είναι αισιόδοξος για το ότι η εταιρεία του θα συνεχίσει να βλέπει το λογότυπό της στο κορυφαίο μηχανοκίνητο άθλημα.

[Πηγή: AutoSport | Photo Copyright: Studio Colombo/Scuderia Ferrari]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα