Νέες λεπτομέρειες για την Alfa Romeo Spider και νέο Mazda MX-5

Σχετικά άρθρα

2014-mazda-mx5

Νέες λεπτομέρειες έγιναν γνωστές σχετικά με την Alfa Romeo Spider και το νέο Mazda MX-5 τα οποία θα θα κατασκευάσουν από κοινού στο εργοστάσιο της Mazda στην Ιαπωνία. Τα δύο αυτοκίνητα θα παρουσιαστούν το 2014 με τη παραγωγή τους να ξεκινά από το 2015.

To MX-5 είναι αρκετά πιθανό να εξοπλίζεται και με έναν πετρελαιοκινητήρα, παρότι η Mazda πιστεύει ότι ένας τέτοιος κινητήρας θα προσθέτει βάρος στο αυτοκίνητο, ενώ στο μυαλό της βρίσκεται και η σκέψη πως ίσως δεν θα κάνει τις πωλήσεις που επιθυμεί, αφού ένα πετρελαιοκίνητο roadster δεν είναι κάτι το σύνηθες στην αγορά. Ωστόσο είναι δεδομένο ότι το MX-5 θα φορέσει έναν ατμοσφαιρικό 1.600αρη SkyActiv κινητήρα απόδοσης 130 ίππων.

pininfarina-alfa-romeo-2uettottanta-4

Σε ότι αφορά το αντίστοιχο μοντέλο της Alfa Romeo, το οποίο πιθανώς θα ονομάζεται Duetto. Θα φορά τον 1.400αρη turbo ΤΒ κινητήρα απόδοσης 120 ίππων, καθώς και έναν δυνατό MultiAir απόδοσης έως 300 ίππων.

Και τα δύο θα συνδυάζονται είτε με ένα 6-τάχυτο μηχανικό κιβώτιο, είτε με ένα 6-τάχυτο αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη με paddles στο τιμόνι, με τη κίνηση να στέλνεται φυσικά στους πίσω τροχούς.

Και τα δύο μοντέλα θα έχουν την ίδιες διαστάσεις με αυτές της τωρινής γενιάς του MX-5 και λόγω της εκτενής χρήσης αλουμινίου το βάρος τους δεν θα ξεπερνά τα 800 κιλά.

[Πηγή: Autocar]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Υπάλληλος τράκαρε μια Ferrari F40

Ένας 24χρονος Γερμανός υπάλληλος της αντιπροσωπείας αυτοκινήτων Mechatronik, είχε την ατυχία να τρακάρει μια Ferrari F40 ενώ την οδηγούσε για να την πάει να...