Λεπτομέρειες για την Alfa Romeo Spider/Duetto

Σχετικά άρθρα

Η Fiat και η Mazda ανακοίνωσαν πρόσφατα ότι θα κατασκευάσουν από κοινού, ένα νέο roadster για την Mazda και την Alfa Romeo, το οποίο θα βασίζεται πάνω στην πισωκίνητη πλατφόρμα της επόμενης γενιάς του Mazda MX-5. Το αυτοκίνητο υπήρχε και στο εταιρικό πλάνο της Alfa Romeo, όπου οι Ιταλοί το χαρακτήριζαν ως νέο Spider.

Τώρα, κυκλοφόρησαν μερικές φήμες για το νέο μοντέλο της Alfa Romeo το οποίο θα διαφέρει στιλιστικά και θα φορά διαφορετικούς κινητήρες σε σχέση με το νέο MX-5. Θα παρουσιαστεί το 2014 με τη παραγωγή του να ξεκινά από το 2015, στο εργοστάσιο της Mazda στη Χιροσίμα της Ιαπωνίας.

Σύμφωνα με το Αμερικάνικο Car and Driver, το αυτοκίνητο θα ονομάζεται Duetto και κάτω από το καπό του θα βρίσκεται ο νέος αλουμινένιος 1.800αρης turbo τετρακύλινδρος κινητήρας απόδοσης κοντά στα 250 άλογα. Η κίνηση θα μεταφέρεται φυσικά στον πίσω άξονα είτε μέσω ενός 6-τάχυτου μηχανικού κιβωτίου, είτε μέσω ενός 7-τάχυτου αυτόματου κιβωτίου διπλού συμπλέκτη με paddles στο τιμόνι.

Κυρίως λόγω της εκτενής χρήσης αλουμινίου το βάρος της δεν θα ξεπερνά τα 1.043 κιλά και σχεδιαστικά θα δανείζεται μερικά στοιχεία από το πρωτότυπο Pininfarina Alfa Romeo 2uettottanta Concept που είχε παρουσιαστεί στην έκθεση της Γενεύης του 2010.

Pininfarina Alfa Romeo 2uettottanta Concept

[Πηγή: Car and Driver]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα