Η Mercedes παραδέχεται ότι το πρόβλημα στα ελαστικά υπάρχει ακόμα

Σχετικά άρθρα

Nico Rosberg

Σχεδόν κάθε Grand Prix από τα πρώτα 4 που έχουμε δει μέχρι στιγμής είχε διαφορετικό πρόσωπο για τη Mercedes τα Σάββατα και τις Κυριακές: η W04 είναι ένα πάρα πολύ γρήγορο μονοθέσιο στον έναν γύρο, κάτι που μαρτυρούν και οι δύο συνεχόμενες pole positions σε Κίνα και Μπαχρέιν, όμως το πρόβλημα εντοπίζεται στον αγώνα, όταν τα ελαστικά, κυρίως τα πίσω, αντιμετωπίζουν πρόβλημα φθορά, με αποτέλεσμα να πέφτει η ανταγωνιστικότητα του γερμανικού μονοθεσίου.

Εννοείται πως οι τεχνικοί στο Brackley γνωρίζουν το πρόβλημα του φετινού μονοθεσίου τους κι εργάζονται σκληρά για να το μειώσουν όσο το δυνατό περισσότερο και πιο γρήγορα, κάτι στο οποίο ελπίζουν να συμβάλει και το πακέτο αναβάθμισης που ετοιμάζουν για την Ισπανία. Ο Ross Brawn, Πρόεδρος της Mercedes AMG, λέει πως προσπαθούν να κατανοήσουν τι πήγε στραβά στο Μπαχρέιν, αλλά και αυτό είναι βασικό ζήτημα μαζί με τις αναβαθμίσεις στην Ισπανία.

Έχουμε επικεντρώσει τις προσπάθειές μας σε δύο βασικούς τομείς: να ολοκληρώσουμε το πακέτο αναβάθμισης για την Ισπανία και να κατανοήσουμε την έλλειψη ρυθμού στο Μπαχρέιν.

Έχουμε κάνει πρόοδο στον τελευταίο τομέα και θ’ αξιολογήσουμε κάποιες αναβαθμίσεις στα επόμενα Σαββατοκύριακα, για να συμβάλουν στη βελτίωση της κατάστασης. Δεν είμαστε ακόμα εκεί, αλλά έχουμε κάνει πρόοδο, φυσικά, και ο αγώνας είναι αυτό που μετράει πραγματικά.

Ο Lewis Hamilton, που δε φανταζόταν να είναι στην τρίτη θέση της βαθμολογίας μετά από 4 αγώνες, βοηθά όσο μπορεί κι αυτός στη βελτίωση του μονοθεσίου του, όπως και ο Nico Rosberg, και ξέρει ότι η Βαρκελώνη θα είναι ένα καλό τεστ για την πρόοδο που έχει σημειώσει η ομάδα από τις δοκιμές που έγιναν εκεί πριν από σχεδόν 2 μήνες.

Νιώθω πολύ άνετα στο αυτοκίνητο τώρα, και ξέρουμε τις περιοχές που πρέπει να βελτιωθούμε, έτσι γίνεται μεγάλη προσπάθεια να μειώσουμε τη διαφορά που μας χωρίζει από τους πρώτους. Η Βαρκελώνη θα είναι ένα καλό τεστ, καθώς γνωρίζουμε την πίστα τόσο καλά, έχοντας κάνει τις περισσότερες χειμερινές δοκιμές. Το Σαββατοκύριακο θα πρέπει να είναι ένα καλό σημείο αναφοράς για την πρόοδο που έχουμε κάνει.

[Πηγή: Mercedes AMG]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα