Οι πιλότοι της Formula 1 συμμετείχαν σε ποδοσφαιρικό αγώνα για την οδική ασφάλεια

Σχετικά άρθρα

f1 football (3)Μεγάλα αστέρια της Formula 1 όπως ο Fernando Alonso, o Felipe Massa και ο Sergio Perez συμμετείχαν στον ποδοσφαιρικό αγώνα της Nationale Piloti με την ομάδα All Stars που έλαβε χώρα στο στάδιο Loius II του Μονακό!

Σε μία πρωτοβουλία της ΟΠΑΠ Α.Ε. και της KNOW HOW, που σε συνεργασία με τον πρόεδρο της ομάδας των πιλότων, Mario di Natale και τον Mauro Serra, συνεργάτη του πρίγκιπα Αλβέρτου, διοργάνωσαν αυτό το σημαντικό αθλητικό ραντεβού όπου «παντρεύτηκαν» η ταχύτητα και οι ποδοσφαιρικές αρετές.

Εκτός από τους προαναφερθέντες οδηγούς των Ferrari και McLaren στη κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού, μια ματιά στις συνθέσεις των ομάδων αρκούσε για να εντυπωσιάσει. Το «παρών» έδωσαν ο οδηγός της Marussia F1 Jules Bianchi, ο δοκιμαστής της Lotus F1 David Valsecchi και ο ομόλογος του στη Mercedes AMG Sam Bird (αμφότεροι με επιτυχίες στο GP2), ο Giancarlo Fisichella που μετά την F1 δοκιμάζεται σε αγώνες αντοχής, οι βετεράνοι Riccardo Patrese και Ivan Capelli, οι ταλαντούχοι Luca Filippi, Maro Engel (V8 Supercars), οι ανερχόμενοι Carlos Sainz Jr (GP3) και Johnny Cecotto Jr (GP2) κ.α.

f1 football (1)

Τον κόσμο των δύο τροχών εκπροσώπησαν o παγκόσμιος πρωταθλητής Superbike Max Biaggi και ο Loris Capirossi ενώ στο πάγκο της All Stars ομάδας βρέθηκε ο καταξιωμένος τεχνικός Claudio Ranieri.

Τα χρήματα που συγκεντρώθηκαν από τα 4.000 εισιτήρια θα χρησιμοποιηθούν για τους σκοπούς του «Princess Charlene of Monaco Foundation» που παρέχει σε μη προνομιούχα παιδιά τη δυνατότητα να αναπτύξουν τις αθλητικές τους ικανότητες. Παράλληλα, όλοι οι πρωταγωνιστές προσπάθησαν να περάσουν ένα μήνυμα για την οδική ασφάλεια! Ο Fernando Alonso δήλωσε:

Τα αυτοκίνητα που χρησιμοποιούμε στη καθημερινότητα ,ας, είναι μόνο για μεταφορά. Για να μας πηγαίνουν από το ένα μέρος στο άλλο. Δεν έχει σημασία αν αργήσεις ένα λεπτό ή δέκα. Είναι πολύ σημαντικό να το καταλάβουν αυτό οι νέοι οδηγοί. Να φοράνε πάντα ζώνη και όταν πίνουν να μην οδηγούν.

Από τη μεριά του ο Felipe Massa, πρόσθεσε:

Είναι σημαντικό να ακολουθούμε πάντα τους κανόνες οδικής ασφάλειας. Αυτοί υπάρχουν για να σώζουν ζωές.

 

f1 football (2)

Ύστερα από πρωτοβουλία του Κώστα Μαστοράκη και της KNOW HOW, οι οδηγοί της Formula 1 δέχθηκαν να φέρουν στις εμφανίσεις τους και το νέο σλόγκαν του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού, «Greece All Time Classic», διαφημίζοντας τη χώρα μας σε όλο τον κόσμο. Με την ευκαιρία, ο Alonso δήλωσε:

Έχω έρθει μία φορά, στην Αθήνα, αλλά έχει περάσει πολύς καιρός. Πρέπει να έρθω ξανά στην Ελλάδα για διακοπές.

Την απονομή στο τέλος του αγώνα έκανε η Charlotte Casiraghi, κόρη της πριγκίπισσας Καρολίνας του Μονακό, μαζί με τον αδερφό της Andrea, ενώ ο άλλος της αδερφός, Pierre, αγωνίστηκε με την ομάδα All Stars. Ακολούθησε εκδήλωση στο ξενοδοχείο Marriott Riviera όπου γιορτάστηκαν τα 20 χρόνια διεξαγωγής του αγώνα της Nationale Piloti στο πριγκιπάτο του Μονακό.

f1 football (5)

[Πηγή: Know How]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα