Καταδικάστηκε ο πρώην οικονομικός διευθυντής της Porsche

Σχετικά άρθρα

holger-haerter-porsche-urteil

Ο πρώην CFO (οικονομικής διευθυντής) της Porsche, Holger Haerter, καταδικάστηκε για απάτη παραπλάνησης κατά της γαλλικής τράπεζας BNP Paribas, αφού μαζί με τον παλιό CEO της Porsche Wendelin Wiedeking, το 2008 προσπάθησε να εξαπατήσει τους επενδυτές, δίνοντάς στη τράπεζα αναληθή δεδομένα σε διαπραγματεύσεις για τη χορήγηση ενός δανείου ύψους 10 εκατ. ευρώ.

Το ποινικό δικαστήριο της Στουτγάρδης καταδίκασε τον Haerter, ο οποίος είχε συμβάλλει σε σημαντικό βαθμό στην κατάρτιση και στην υποβολή της —ανεπιτυχούς— προσφοράς για την εξαγορά της Volkswagen, να καταβάλλει σε καθημερινή βάση 180 δόσεις των 3.500 ευρώ διότι έκανε ελλιπείς και αναληθείς δηλώσεις σχετικά με την αξία των παραγώγων επί μετοχών της VW που διακρατούσε τότε η Porsche. Έτσι το συνολικό πρόστιμο ανέρχεται σε 630.000 ευρώ.

Οι εισαγγελείς της Στουτγάρδης, όπου εδρεύει η Porsche, είχαν ζητήσει να επιβληθεί στον Haerter ποινή φυλάκισης 3 ετών με αναστολή και πρόστιμο ύψους 1 εκατ. ευρώ. Οι συνήγοροι του πρώην στελέχους της γνωστής αυτοκινητοβιομηχανίας ζητούσαν να αθωωθεί.

Σύμφωνα με όσα κατέθεσαν εκπρόσωποι της γαλλικής τράπεζας στην δίκη, η BNP δεν παραπλανήθηκε. Η αποτυχημένη απόπειρα εξαγοράς της Volkswagen οδήγησε σε μια σειρά νομικές διενέξεις, πολλές εκ των οποίων εκκρεμοδικούν.

Επενδυτικά κεφάλαια αξιώνουν δισεκατομμύρια ευρώ για ζημίες από την Porsche, υποστηρίζοντας πως παραπλανήθηκαν από την βιομηχανία αυτή σχετικά με τις προθέσεις της για την εξαγορά της Volkswagen το 2008. Εισαγγελείς είχαν ασκήσει διώξεις τόσο σε βάρος του πρώην διευθύνοντος συμβούλου της πρώτης, Wendelin Wiedeking, και του Haerter για απόπειρα χειραγώγησης της αγοράς που σχετιζόταν με την αγορά μετοχών της VW.

Η εισηγμένη στο χρηματιστήριο Porsche SE είχε πωλήσει την μονάδα της που κατασκευάσει σπορ αυτοκίνητα στη VW εκείνη τη χρονιά. Στην Porsche SE συνεχίζει να ανήκει ένα 50,7% των μη προνομιούχων μετοχών της Volkswagen.

[Πηγή: Reuters]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Ανακαλούνται 7.458 Porsche Taycan λόγω κινδύνου πυρκαγιάς

Η Porsche προχωρά στην ανάκληση 7.458 Taycan, παραγωγής μεταξύ 2018 και 2024 εξαιτίας πιθανού προβλήματος στις μπαταρίες τους που θα μπορούσε να οδηγήσει σε...

Ανανεωμένη Porsche Cayenne GTS με 500 άλογα

Την ανανεωμένη έκδοση της Cayenne GTS παρουσιάζει η Porsche με το αυτοκίνητο να ξεχωρίζει από τις υπόλοιπες εκδόσεις από τους νέους προφυλακτήρες, από τα...

Rezvani Retro RR1. Μια 911 με “σύγχρονη-ρετρό” εμφάνιση

Η νέα δημιουργία της Rezvani είναι το Retro RR1. Πρόκειται για μια 911 (992) που διαθέτει νέο αμάξωμα κατασκευασμένο από ανθρακονήματα, με ρετρό σχεδίαση...