Η Porsche ξανά αντιμέτωπη με τα επενδυτικά funds, ζητούν 1,8 δις δολάρια

Σχετικά άρθρα

porsche logo

Ήταν τέλη του 2012, όταν η Porsche κέρδισε το δικαστήριο με τα hedge funds από την μη εξαγορά της VW το 2008. Η ιστορία αναφέρει πως τα hedge funds, είχαν αγοράσει αμοιβαία κεφάλαια υψηλού κινδύνου των μετοχών της Volkswagen, αφού πίστευαν πως η τιμή της μετοχής της Volkswagen θα μειωνόταν αν ολοκληρωνόταν η εξαγορά της από τη Porsche.

Ωστόσο, όταν αποκαλύφθηκαν οι πραγματικές προθέσεις της Porsche, που όχι μόνο η δεν μπορούσε να εξαγοράσει τη VW, αλλά η δεύτερη θα εξαγόραζε την εταιρία από τη Στουτγάρδη, η μετοχή της Volkswagen εκτινάχθηκε, με αποτέλεσμα τα funds να χάσουν συνολικά 1,4 δις δολάρια.

Όπως θυμάσαι, αυτοί που χρεώθηκαν την αποτυχία εξαγοράς της Volkswagen από την Porsche, είναι οι πρώην CEO και CFO της.

Τα 26 επενδυτικά funds μετά την εκδίκαση από το εφετείο του δικαστηρίου της Νέας Υόρκης, είχαν το δικαίωμα εντός 90 ημερών να καταθέσουν σε άλλο δικαστήριο αγωγή, έτσι ώστε να διεκδικήσουν τις απώλειες τους. Έτσι και έκαναν, ζητώντας 1,8 δις δολάρια, όπως αναφέρει το πρακτορείο Bloomberg. Ωστόσο η Porsche δεν έχει σχολιάσει το θέμα, αν και είναι ασφαλές να υποθέσει κανείς πως η Γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία, εξακολουθεί να δηλώνει για την υπόθεση ως “αβάσιμη και χωρίς αξία”. Όπως και να έχει πλέον, το δεδικασμένο της υπόθεσης από το εφετείο του δικαστηρίου της Νέας Υόρκης, δίνει το πάνω χέρι στη Porsche.

[Πηγή: Bloomberg]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Τα ευρωπαϊκά λιμάνια γεμίζουν με απούλητα αυτοκίνητα

Χιλιάδες αυτοκίνητα είναι σήμερα σταθμευμένα σε πολλά ευρωπαϊκά λιμάνια, πολλά από τα οποία προέρχονται από την Κίνα. Αρκετές αυτοκινητοβιομηχανίες έχουν μισθώσει μεγάλες εκτάσεις σε...