Το 2008 o τότε CEO της Porsche, Wendelin Wiedeking, είχε ανακοινώσει ότι θέλει να αγοράσει την VW, αλλά λόγω του περίφημου Νόμου της Volkswagen, η εταιρία από την Στουτγάρδη ποτέ δεν αγόρασε την εταιρία της Κάτω Σαξονίας. Η Volkswagen τελικά στα τέλη του 2009 ανακοίνωσε ότι εξαγοράζει αυτή την Porsche, αλλά η εξαγορά δεν ολοκληρώθηκε τελικά μέσα στο 2011, όπως είχε προγραμματιστεί αρχικά.

Τις περασμένες ημέρες μια ομάδα επενδυτών μήνυσε την Porsche και ζητά 2 δις ευρώ επειδή μετά την αποτυχία εξαγοράς της VW το 2008, ζημίωσαν την εταιρία τους κατά 10 δις ευρώ. Εκπρόσωπος της Porsche μιλώντας στο Bloomberg δήλωσε ότι οι κατηγορίες αυτές δεν είναι δικαιολογημένες και από την μεριά τους τις απορρίπτουν. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η VW δεν έχει ολοκληρώσει ακόμη την διαδικασία εξαγοράς της Porsche, αφού δεν θέλει να εμπλακεί μέχρι το θέμα να τελειώσει. Thanks for the tip, Γιάννη

[Πηγή: Bloomberg | Photo Copyright: David Hecker/AFP/Getty Images]

 • hellboy

  ωρε κατι απατεωνες!!!!!!σαν δεν ντρεπωνται….2χρονια το τραβανε………
  καλα εκανε ο κοσμος και τους μυνησε…

 • ggarfe

  Στα δικαστήρια με τη SUZUKI.
  Στα Ευρωπαικά δικαστήρια για το νόμο της VW.
  Στα δικαστήρια για την απάτη VW – PORSCHE.
  Τυχαίο;;; Δε νομίζω…

 • ggarfe

  Καί άλλη μια!

  http://europe.autonews.com/apps/pbcs.dll/article?AID=/20120106/ANE/120109924/1317

  Αυ αυτό το γελοίο γκρούπ πληρώσει όσα πρέπει σε επενδυτές καί Ε.Ε θα εξαφανιστεί από το χάρτη!

 • Bill Z4

  Εάν λαμβάνονταν σοβαρά η κάθε εξαγγελία και ¨΄μελέτη΄΄των οικονομικών παραγόντων τότε θα αλληλομηνύονταν μεταξύ τους χίλιες φορές το χρόνο.Δείτε τι γίνεται με το ευρώ,ο καθένας το κοντό του και το μακρύ του,αναλόγως ποια συμφέροντα εκπροσωπεί.
  Μήπως οι χρηματιστές έχασαν πολλά χρήματα και προσπαθούν να μετριάσουν την μήνιν των μετόχων τους?