Whitmarsh: Πάρα πολλοί οι 21 αγώνες

Σχετικά άρθρα

F1

Το 2014 θα είναι μια χρονιά μ’ εξαιρετικό ενδιαφέρον: εκτός από τους turbo V6 κινητήρες των 1.6 λίτρων, μεγάλο ενδιαφέρον θα δώσει και το πρόγραμμα των αγώνων, καθώς ξέρουμε ότι οι Νέα Υόρκη και το Sochi τής Ρωσίας θα φιλοξενήσουν Grand Prix του χρόνου, κάτι που μπορεί ν’ αυξήσει τον αριθμό των αγώνων στους 21, για πρώτη φορά στην ιστορία του αθλήματος.

Φυσικά, οι άνθρωποι της Formula 1 δε θέλουν τόσους πολλούς αγώνες, γιατί αναγκάζονται να δουλεύουν περισσότερο και να είναι μακριά από τις οικογένειές τους για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Πέρυσι, είδαμε 20 αγώνες, και ο Martin Whitmarsh, Πρόεδρος της McLaren Racing, λέει πως οι 21 αγώνες μέσα σε μία σεζόν είναι υπερβολικά πολλοί.

Δεν ξέρω αν θα υπάρξουν 21 αγώνες, αλλά έχω ακούσει τις ιστορίες για τη Ρωσία και το New Jersey ξανά. Εντάξει, είναι και οι δύο σημαντικές περιοχές, αλλά δε γνωρίζω αν όλες οι άλλοι αγώνες στο πρωτάθλημα θα επιβιώσουν. Οι 21 αγώνες είναι πολλοί· αυτό είναι σίγουρο.

Φέτος, έχουμε 19 αγώνες και είχαμε 20 πέρυσι, και ξέρω ότι είναι μόνος ένας αγώνας περισσότερος, δεδομένου ότι είχαμε μόνο 14 αγώνες και οι περισσότεροι ήταν στην Ευρώπη. Είναι πολύ δύσκολο για την ομάδα.

Φαίνεται δύσκολο να έχουμε 21 αγώνες μέσα σε μία σεζόν. Η Νέα Υόρκη λέει πως θα είναι σίγουρα στο καλεντάρι του 2014, ενώ και το Sochi φαίνεται να προλαβαίνει να έχει ολοκληρώσει τις εργασίες που πρέπει να γίνουν για να είναι όλα έτοιμα στην ώρα τους, ενώ δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι κι άλλες χώρες θέλουν να φιλοξενήσουν τη Formula 1, όπως η Γαλλία. Είναι πολύ νωρίς ακόμα για να οριστικοποιηθεί το πρόγραμμα του 2014, έτσι θα διαβάσουμε πολλά νέα και φήμες σχετικά με τις πίστες που θα είναι εντός.

[Πηγή: ESPN F1]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Αποχωρεί από την Red Bull ο Adrian Newey

Ο επικεφαλής σχεδιασμού της Red Bull, Adrian Newey, πρόκειται να αποχωρήσει από την ομάδα μετά τη διαμάχη που έχει ξεσπάσει εντός της αυστριακής ομάδας...