Ο Montezemolo θέλει τιμωρία της Mercedes

Σχετικά άρθρα

Luca di Montezemolo

Σε 8 μέρες από σήμερα, θα ξέρουμε αν θα υπάρξει τιμωρία της FIA στη Mercedes για τις ιδιωτικές ή μυστικές δοκιμές που έκανε με τα ελαστικά τής Pirelli. Μία από τις ομάδες που υπέβαλε καταγγελία στη FIA είναι η Ferrari, η οποία πιστεύει ότι οι δοκιμές αυτές ήταν παράνομες κι έχουν δώσει ένα πλεονέκτημα στη Mercedes, και φυσικά ελπίζει να της επιβληθεί τιμωρία στις 20 Ιουνίου, όπως δηλώνει ο Πρόεδρος της ιταλικής ομάδας, Luca di Montezemolo.

Έχουμε εμπιστοσύνη στη FIA. Δε θέλω να σχολιάσω, αλλά σημειώνω ότι η Ομοσπονδία ασχολείται σωστά με τα συγκεκριμένα θέματα. Ας ελπίσουμε ότι η Formula 1 μπορεί να διατηρήσει τον επαγγελματισμό της κι έχουμε πίστη ότι αυτοί που επιχειρούν να παρακάμψουν τους κανονισμούς θα τιμωρούνται.

Φυσικά, ο Ιταλός είπε και κάποια πράγματα για την ομάδα του, και παρακάτω θα διαβάσεις λόγια που έχεις ξαναδιαβάσει και στο παρελθόν, αν και τα πράγματα είναι καλύτερο φέτος για τη Scuderia απ’ ό,τι πέρυσι.

Γνωρίζουμε τι ακριβώς πρέπει να κάνουμε για να κερδίσουμε. Θα έχω μια συνάντηση με τον Domenicali και όλους τους μηχανικούς: ξέρουν τι πρέπει να κάνουμε για να βελτιωθούμε, και είμαι σίγουρος ότι η Ferrari θα είναι μέχρι και τον τελευταίο αγώνα ανταγωνιστική και υποψήφια, ότι δε θα τα παρατήσουμε και ότι έχουμε όλα τα στοιχεία για να βελτιωθούμε.

Ο Montezemolo παραδέχθηκε ότι οι κατατακτήριες θα πρέπει να είναι καλύτερες για την ομάδα του, αλλά πιστεύει ότι δεν χρειάζεται pole position για να κερδίσουν αγώνες, λόγω του εξαιρετικού αγωνιστικού ρυθμού της F138.

Ακόμα και μ’ ένα κανονικό Σαββατοκύριακο μπορούμε: θα ήταν αρκετό να είμαστε στις δύο πρώτες σειρές, όχι απαραίτητα στην pole, καθώς από ‘κεί, μπορούμε να κερδίσουμε. Στην Κυριακή, είδαμε τον Alonso να κάνει ένα εκπληκτικό αγώνα, με τη Ferrari να είναι πολύ ανταγωνιστική. Μπορούμε, αλλά ελπίζουμε στο μέλλον, να έχει περισσότερη ζέση το Σαββατοκύριακο.

[Πηγή: Ferrari]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

GP Κίνας 2024, FP1: Ο Stroll θέτει το ρυθμό

Μετά από απουσία 5 ετών η Formula 1 επέστρεψε επίσημα στην Κίνα και την πίστα της Σαγκάη, για ένα Σαββατοκύριακο που περιλαμβάνει τον πρώτο...