Δε μετανιώνει για την αποχώρησή του ο Schumacher

Σχετικά άρθρα

FORMULA 1 / GRANDE PRÊMIO PETROBRAS DO BRASIL 2012

Το μεγάλο όνομα που λείπει από τη φετινή Formula 1 δεν είναι άλλο από του Michael Schumacher. Ο Γερμανός αποφάσισε να εγκαταλείψει οριστικά τo άθλημα που τον έκανε τον πιο επιτυχημένο πιλότο όλων των εποχών, με 7 παγκόσμια πρωταθλήματα, 91 νίκες (οι 72 με τη Ferrari), 68 pole positions, 116 εκκινήσεις από την πρώτη σειρά, 77 ταχύτερους γύρους, 40 doubles (pole position και νίκες) και 22 hat trick (pole position, νίκη και ταχύτερο γύρο), μαζί με πολλά ακόμα ρεκόρ.

Κάποιοι θεώρησαν ότι η επιστροφή τού Schumi δεν έπρεπε να γίνει· άλλοι λένε πως ο πολυπρωταθλητής καλά έκανε κι επέστρεψε για 3 σεζόν, αφού είχε γράψει το όνομά του μα χρυσά γράμματα στην ιστορία της Formula 1 και τ’ άσχημα αποτελέσματα δεν μπορούν να “πληγώσουν” τη γνώμη του κόσμου γι’ αυτόν.

Όπως και να ‘χει, ο 44χρονος αποφάσισε να βλέπει τη Formula 1 από το σπίτι του πλέον, και δηλώνει πως δεν έχει μετανιώσει για την απόφαση που πήρε ν’ αφήσει κενό το cockpit της W04, την οποία, φυσικά, συμπλήρωσε ο Lewis Hamilton.

Αν υπήρχε η προοπτική να παλεύω για το πρωτάθλημα την περασμένη σεζόν, τότε θα μπορούσε να είναι μια διαφορετική απόφαση. Αλλά είμαι πολύ χαρούμενος. Πλέον, είμαι ιδιωτικός σχολιαστής στον καναπέ μου.

Πρόσφατα, ο Schumacher οδήγησε την W02 στο θρυλικό Nürburgring Nordschleife, και είπε ότι μάλλον δε θα είναι η τελευταία φορά που κάθισε μέσα σ’ ένα “Ασημί Βέλος”.

[Πηγή: Bild | Photo Copyright: activepictures/jiri krenek/Mercedes AMG]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Αποχωρεί από την Red Bull ο Adrian Newey

Ο επικεφαλής σχεδιασμού της Red Bull, Adrian Newey, πρόκειται να αποχωρήσει από την ομάδα μετά τη διαμάχη που έχει ξεσπάσει εντός της αυστριακής ομάδας...