Whitmarsh: Δε νομίζω ότι η αποχώρηση του Hamilton ευθύνεται για την πτώση μας

Σχετικά άρθρα

Motorsports: FIA Formula One World Championship 2012, Grand Prix of United States

Η αρνητική έκπληξη της φετινής σεζόν είναι, φυσικά, η McLaren, με την πολύ μειωμένη ανταγωνιστικότητα σε σχέση με την περσινή σεζόν, όπου η MP4-27 ήταν ένα πολύ γρήγορο μονοθέσιο, αλλά είχε προβλήματα αξιοπιστίας, που κόστισαν πολλούς βαθμούς στους Βρετανούς. Κάτι που επίσης έχει συμβάλει στην πτώση της McLaren είναι η φυγή του Lewis Hamilton: η ταχύτητα και οι ικανότητες του Βρετανού αναγνωρίζονται απ’ όλους, και σίγουρα η McLaren θέλει να έχει ένα οδηγό σαν τον Hamilton στις τάξεις τις, κάτι που έδειξε, καθώς έκανε ό,τι μπορεί για να κρατήσει τον 28χρονο.

Ο Πρόεδρος της ομάδας, Martin Whitmarsh, θεωρεί πως η φετινή πτώση της McLaren δεν οφείλεται στην αποχώρηση του Hamilton από το Woking, και μάλιστα είναι ικανοποιημένος από τους οδηγούς του, παρόλο που γνωρίζει καλά ότι ο Sergio Perez δεν μπορεί να συγκριθεί με τον Hamilton.

Ο Lewis είναι ένας πολύ καλός οδηγός κι ένα καλό πλεονέκτημα, και δεν τον έχουμε. Αλλά, νομίζω ότι οι οδηγοί μας κάνουν καλή δουλειά. Δεν ήμασταν όσο καλοί μπορούσαμε τον Καναδά, και τώρα μπορώ να δω τι μπορούσαμε να είχαμε κάνει.

Πρέπει να είσαι αισιόδοξος σ’ αυτή την επιχείρηση, ειδικά όταν έχεις τέτοιες στιγμές. Έχω περάσει τέτοιες περιόδους στο παρελθόν, και πρέπει να διατηρήσεις το κίνητρο σε όλους και να πιστέψουν ότι μπορούμε να κερδίσουμε έναν αγώνα, έτσι δεν τα παρατάμε ακόμα. Ελπίζουμε ότι θα είμαστε καλύτεροι στο Silverstone, διότι θέλουμε να το κάνουμε για τους οπαδούς.

Υπάρχει λίγο περισσότερη πίεση, γιατί η ομάδα θα έχει υποστήριξη από τους οπαδούς, έτσι θα δουλέψουμε σκληρά αυτές τις εβδομάδες, για να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε.

Κάτι που είναι, σίγουρα, μείον για τη McLaren είναι και η αποχώρηση του Paddy Lowe, πρώην Τεχνικού Διευθυντή, καθώς ο Βρετανός είναι ένας πολύ αξιόλογος τεχνικός και σίγουρα θα μπορούσε να βοηθήσει αρκετά στην ανάκαμψη της ομάδας. Ωστόσο, εργάζεται από τις 3 Ιουνίου στη Mercedes, αλλά θα χρειαστεί να περάσουν μήνες για να έχουμε δείγματα από τη δουλειά του. Επίσης, μπορεί να έχει εργάζεται πάνω στην W05, όπως λογικά θα ονομάζεται το μονοθέσιο του 2014, και να μην ασχολείται καθόλου με την W04, στη δημιουργία της οποίας δεν είχε απολύτως καμία συμμετοχή.

[Πηγή: Sun | Photo Copyrights: Hoch Zwei/McLaren]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

GP Κίνας 2024, FP1: Ο Stroll θέτει το ρυθμό

Μετά από απουσία 5 ετών η Formula 1 επέστρεψε επίσημα στην Κίνα και την πίστα της Σαγκάη, για ένα Σαββατοκύριακο που περιλαμβάνει τον πρώτο...