Wolff: Ο Hamilton έχει εκπλαγεί από τον ρυθμό τού Rosberg

Σχετικά άρθρα

Rosberg-Hamilton

Δεν ήταν λίγοι εκείνοι που πίστευαν ότι ο Lewis Hamilton θα έχει εύκολο έργο απέναντι στον νέο team-mate του, λόγω των όσων μας έχει δείξει ο Βρετανός στα 6 χρόνια που έτρεχε για λογαριασμό της McLaren. Ο Γερμανός, όμως, είναι ένας πολύ καλός οδηγός, κι έχει δυσκολέψει σε κάποια Grands Prix τον Πρωταθλητή τού 2008: στις κατατακτήριες, ο Hamilton έχει το υπέρ του 4-3· στους αγώνες, το σκορ είναι και πάλι υπέρ τού Βρετανού, με 5-2, αν και στη Μαλαισία, ο Rosberg ήταν πιο γρήγορος και πήρε καθαρή εντολή να μην προσπεράσει.

Ο Εκτελεστικός Διευθυντής της Mercedes, Toto Wolff, υποστηρίζει πως ο Hamilton έχει εκπλαγεί από την ταχύτητα και τον ρυθμό που έχει ο Rosberg, ο οποίος έχει δείξει και στο παρελθόν ότι είναι ένας γρήγορος οδηγός που μπορεί να βρει εξαιρετική απόδοση.

Πιθανώς ή ίσως, έχει εκπλαγεί από τον ρυθμό τού Nico. Τα ΜΜΕ έχουν γράψει πως δεν ήταν πάντα ξεκάθαρος ο ρυθμός του έναντι του Michael ή και τις μέρες του στη Williams. Τώρα, έχει αποδείξει ότι είναι πραγματικά γρήγορος κι αυτό ήταν έκπληξη για τον Lewis. Αλλά, δε νομίζω ότι είναι πραγματικό πρόβλημα.

Ο Lewis ήταν δυνατός στον Καναδά, και πήγαινε για την pole position, πριν χάσει το φρενάρισμα, επομένως πιστεύω ότι θα δούμε εξαιρετικούς αγώνες από τον Lewis· δεν έχω καμία αμφιβολία.

Είναι διαφορετικά εδώ απ’ ό,τι στη McLaren, και προσπαθούμε να του δώσουμε την ελευθερία που θέλει, αλλά αυτός δεν σημαίνει ότι δεν έχει εκπληρώσει τις προσδοκίες μας, γιατί τις έχει εκπληρώσει. Ο Nico έχει δείξει ότι είναι ένας κορυφαίος οδηγός και αυτή είναι η καλύτερη κατάσταση για την ομάδα. Δε νομίζω ότι ο Hamilton έχει πρόβλημα ή δυσκολεύεται: είμαστε ακόμα νωρίς στη σεζόν. Είναι νέος στην ομάδα, ενώ ο Nico βρίσκεται εδώ για περισσότερα από 3 χρόνια.

Ο Πρόεδρος της ομάδας, Ross Brawn, πιστεύει ότι κανένας από τους δύο οδηγούς δε θα κυριαρχήσει έναντι του άλλου, διότι είναι και οι δύο κορυφαίοι οδηγοί και η μάχη μεταξύ τους θα είναι κλειστή.

Ο ένας μπορεί να είναι άνετος με το μονοθέσιο, και ο άλλος μπορεί να μην έχει βρει την ισορροπία που θέλει· αυτό είναι αρκετό για να κάνει τη διαφορά μεταξύ τους.

Στη βαθμολογία, ο Hamilton είναι 20 βαθμούς μπροστά από τον Rosberg, έχοντας συγκεντρώσει 77 βαθμούς σε 7 αγώνες, έναντι 57 του Rosberg.

[Πηγή: AutoSport]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Αποχωρεί από την Red Bull ο Adrian Newey

Ο επικεφαλής σχεδιασμού της Red Bull, Adrian Newey, πρόκειται να αποχωρήσει από την ομάδα μετά τη διαμάχη που έχει ξεσπάσει εντός της αυστριακής ομάδας...