Οι γρήγορες στροφές θα μας ευνοήσουν, λέει ο Massa

Σχετικά άρθρα

GP CANADA F1/2013

Η Ferrari συνεχίζει να κυνηγά την Red Bull, προσπαθώντας να βρει περισσότερη ταχύτητα στην F138, για να μπορέσει ο Fernando Alonso να φτάσει στον πρώτο του τίτλο με τη Scuderia, και γιατί όχι και η ιταλική ομάδα να καταφέρει να πάρει τον 17ο τίτλο της στους κατασκευαστές, αν και αυτό το σενάριο είναι πιο απίθανο.

Τα πάντα θα κριθούν από τον ρυθμό ανάπτυξης των μονοθεσίων και φυσικά από τα λάθη που θα κάνει κάθε ομάδα και κάθε οδηγός, γιατί είναι πιθανό να κριθεί το πρωτάθλημα σε μονοψήφια διαφορά βαθμών, όπως έγινε και πέρυσι.

Ο Felipe Massa λέει πως οι γρήγορες πίστες που έρχονται θ’ αυξήσουν την ανταγωνιστικότητα της F138, όπως έγινε σε γρήγορες πίστες, νωρίτερα μέσα στη σεζόν, αν και αυτό δε θα πρέπει να σημαίνει κάτι, γιατί και η Red Bull έχει βρει λύσεις στα προβλήματα που είχε με τη φθορά στις γρήγορες στροφές.

Νομίζω ότι το Silverstone θα είναι καλύτερο για ‘μάς. Το αυτοκίνητο ήταν πολύ δυνατό στη Βαρκελώνη και την Κίνα. Το Μόντρεαλ ήταν μια πολύ διαφορετική πίστα. σε σχέση με το Silverstone και το Nürburgring, που υπάρχουν πολλές γρήγορες στροφές. Υπάρχουν πολλές στροφές μεσαίας και μεγάλης ταχύτητας, επομένως θα δούμε. Νομίζω ότι θα είναι πολύ καλύτερα στις κανονικές πίστες.

Ο Βραζιλιάνος βλέπει και προσωπική βελτίωση, μετά από ατυχίες και λάθη: στο Μπαχρέιν, είχε δύο κλαταρίσματα στον αγώνα· στο Μονακό, είχε ατύχημα στο ίδιο σημείο· στον Καναδά, είχε ξανά ατύχημα, στο Q2 των κατατακτήριων, έτσι ξεκίνησε 16ος, αλλά τερμάτισε 8ος, ύστερα από έναν πολύ καλό αγώνα που έκανε.

Δεν είμαι πολύ χαρούμενος μ’ αυτό που συνέβη: στο Μπαχρέιν με το ελαστικό, στο Μονακό με τα δύο ατυχήματα και στον Καναδά με τις κατατακτήριες. Έτσι, σίγουρα θέλω να πάω στον επόμενο αγώνα με πολλή τύχη και να δείξουμε τη δυναμική μας σε κατατακτήριες και στον αγώνα. Ξέρω ότι έχουμε τον ρυθμό, κι αυτό είναι σημαντικό.

[Πηγή: AutoSport | Photo Copyrights: Studio Colombo/Scuderia Ferrari]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

GP Κίνας 2024, FP1: Ο Stroll θέτει το ρυθμό

Μετά από απουσία 5 ετών η Formula 1 επέστρεψε επίσημα στην Κίνα και την πίστα της Σαγκάη, για ένα Σαββατοκύριακο που περιλαμβάνει τον πρώτο...