Pirelli: Με αυτά τα ελαστικά, θα δούμε αγώνες με 4 pit stops

Σχετικά άρθρα

GP CANADA F1/2013

Η Pirelli έχει δηλώσει ότι, τουλάχιστον προς το παρόν, δε θα δούμε αλλαγές στα ελαστικά, διότι δεν υπάρχει η απαιτούμενη ομοφωνία από πλευράς των ομάδων. Με τις αλλαγές που ήθελε να κάνει η ιταλική εταιρεία, θα μειωνόταν η φθορά των ελαστικών, έτσι θα βλέπαμε λιγότερα pit stops απ’ ό,τι σήμερα.

Ο Αγωνιστικός Διευθυντής της Pirelli, Paul Hembery, προειδοποιεί γι’ αυξημένο αριθμό pit stops στους επόμενους αγώνες, λέγοντας ότι οι οπαδοί θα πρέπει να είναι προετοιμασμένοι για κάτι τέτοιο και δε θα πρέπει να υπάρξουν παράπονα γι’ αυτό.

Έχουμε 19 πίστες φέτος, και αυτό σημαίνει ότι θα έχουμε πολλές μεταβλητές συνθήκες. Κάποιες φορές, θα είμαστε στη συνεχή ζώνη, και μερικές φορές θα πιέζουμε για να το κάνουμε σωστά, γιατί σχετίζεται με τις πίστες.

Οι ομάδες βελτιώνουν τη διαχείριση των ελαστικών τους, όπως έχουμε δει και στο παρελθόν, τα πράγματα σταθεροποιούνται μετά από κάποιο σημείο. Αλλά, νομίζω ότι έχουμε δύσκολους αγώνες. Έχουμε το Silverstone που έρχεται, και αν είναι ζεστό, θα είναι ένας δύσκολος αγώνας κατά τη γνώμη μας.

Έτσι, θα έχουμε κάποιους αγώνες με 4 pit stops, κάτι που δεν το θέλουμε. Θα έπρεπε ν’ αλλάξουμε τη σκληρή γόμα για να το αποφύγουμε αυτό, αλλά ξέρουμε ότι θα πρέπει να συμφωνήσουν όλες οι ομάδες, κάτι που ξέρουμε ότι δε θα γίνει.

Μπορούμε να το κάνουμε, αν μας ζητηθεί, αλλά το μήνυμά μου θα υπάρχει για μερικούς αγώνες. Μιλάμε για μέσους όρους και, φυσικά, στοχεύουμε σε μέσο όρο δύο pit stops στη σεζόν.

[Πηγή: AutoSport | Photo Copyrights: Studio Colombo/Scuderia Ferrari]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα