Πιθανή η πρεμιέρα στο Μπαχρέιν το 2014

Σχετικά άρθρα

Bahrain

Η τελευταία φορά που είδαμε το πρώτο Grand Prix της σεζόν στο Μπαχρέιν και όχι στην Αυστραλία ήταν το 2010, όταν η Ferrari είχε κάνει το “1-2”. Η Μελβούρνη μας έχει συνηθίσει να κάνει πρεμιέρα για πολλά χρόνια, από το 1996 μέχρι και φέτος, αν εξαιρέσουμε, φυσικά, το 2006 και το 2010, που η σεζόν ξεκίνησε στο Μπαχρέιν.

Αυτό είναι πολύ πιθανό να συμβεί και το 2014, καθώς η νέα χρονιά θα ξεκινήσει νωρίτερα, και η Μελβούρνη η ιδανική ημερομηνία γι’ αυτούς, λόγω σημαντικών αθλητικών γεγονότων που είναι προγραμματισμένα για νωρίτερα. Η νέα σεζόν φαίνεται πως θα ξεκινήσει στις 2 Μαρτίου, στο Μπαχρέιν, με το Albert Park ν’ ακολουθεί, στις 16 Μαρτίου. Ο Andrew Westacott, Διευθύνων Σύμβουλος της Australian Grand Prix Corporation, παραδέχεται ότι θέλει να συνεχίσουν να υποδέχονται τα μονοθέσια στα μέσα Μαρτίου.

Η προτίμησή μας είναι να διατηρήσουμε το τρίτο Σαββατοκύριακο. Το Grand Prix που έγινε το πρώτο Σαββατοκύριακο του Απριλίου συγκέντρωσε πολύ κόσμο, γύρω στους 300.000. Αυτό θα είναι το 19ο Grand Prix για τη Μελβούρνη με την παραδοσιακή ημερομηνία, στα μέσα με τέλη Μαρτίου. Το Αυστραλιανό Grand Prix έχει εδραιωθεί στα μεγάλα γεγονότα για τη Μελβούρνη. Τόσο η συμμετοχή όσο και τα έσοδα έχουν δείξει μια δυνατή ανάπτυξη τα τελευταία 5 χρόνια.

Είναι πάρα πολύ νωρίς να μιλάμε για οριστικό καλεντάρι, ενώ υπάρχει η Ρωσία και η Νέα Υόρκη που όπως όλα δείχνουν ότι θα είναι στο πρόγραμμα του 2014, κάτι που μπορεί να οδηγήσει σε κάποια αποχώρηση, διότι οι αγώνες φέτος είναι 19, και οι 21 είναι υπερβολικά πολύ, σύμφωνα με τις ομάδες. Έχουμε να διαβάσουμε πολλά ακόμα για το επόμενο καλεντάρι, αλλά την τελική μορφή θα τη δούμε στο τέλος του έτους, όταν θα το επικυρώσει η FIA.

[Πηγή: Sunday Herald Sun]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Αποχωρεί από την Red Bull ο Adrian Newey

Ο επικεφαλής σχεδιασμού της Red Bull, Adrian Newey, πρόκειται να αποχωρήσει από την ομάδα μετά τη διαμάχη που έχει ξεσπάσει εντός της αυστριακής ομάδας...