Με Ricciardo η Red Bull στο τεστ νέων οδηγών

Σχετικά άρθρα

F1 Grand Prix of Germany - Previews

Λιγότερο από μία ημέρα μένει για την έναρξη των δοκιμών νέων οδηγών που θα γίνει στο Silverstone, και η Red Bull ανακοίνωσε σήμερα τους οδηγούς που θα πάρουν μέρος στις 3 αυτές ημέρες δοκιμών. Πέντε είναι οι οδηγοί που θα μπουν μέσα στην RB9, ένας εκ των οποίων είναι ο Daniel Ricciardo, που είναι και η μεγαλύτερη έκπληξη που βλέπουμε, καθώς ο Αυστραλός, εκτός από επίσημος οδηγός τής Toro Rosso, είναι και ένας από τους βασικότερους υποψήφιους για τον αντικαταστάτη του Mark Webber, ο οποίος αποχωρεί από τη Formula 1 στο τέλος της σεζόν.

Ο 21χρονος Antonio Felix da Costa, οδηγός τής Red Bull Junior θα είναι ο πρώτος που θα βρεθεί πίσω από το τιμόνι, το πρωί τής αυριανής ημέρας, και θα δώσει τη θέση του στον Ricciardo, που θα γράψει χιλιόμετρα μόνο το απόγευμα και θα τελειώσει εκεί το τεστ με τι Red Bull γι’ αυτόν, αλλά την Πέμπτη το απόγευμα θα οδηγήσει για την Toro Rosso.

Τη δεύτερη ημέρα, ο Da Costa θ’ αναλάβει δράση και πάλι το πρωί, με τον Webber να μπαίνει για πρώτη και τελευταία φορά στην RB9, πάντα μιλώντας για τις δοκιμές στο Silverstone. Την τελευταία ημέρα, το ντεμπούτο του στο τεστ θα κάνει ο Carlos Sainz Jr, επίσης οδηγός τής Red Bull Junior, θα πάρει δεδομένα για την αυστριακή ομάδα, με τον Πρωταθλητή Sebastian Vettel να κλείνει το τεστ, διότι θα είναι ο τελευταίος που θα οδηγήσει την RB9, το απόγευμα της Παρασκευής.

Όσον αφορά τον Ricciardo, η RBR δεν αποκλείεται να θέλει να δει τι μπορεί να κάνει ο Αυστραλός μ’ ένα τόσο καλό μονοθέσιο όπως η RB9, για να εξετάσει το πόσο καλός δεύτερος οδηγός μπορεί να γίνει. Ο Seb δηλώνει πως δεν έχει πρόβλημα με το ενδεχόμενο να έρθει ο Kimi Raikkonen στην ομάδα του, αλλά σίγουρα θα ήθελε έναν καλό δεύτερο οδηγό που δεν μπορεί να τον φτάσει σε απόδοση, παρά έναν οδηγό σαν τον Kimi που μπορεί ν’ ασκεί πίεση στους αντιπάλους και τους team-mates του, λόγω της εξαιρετικής του ταχύτητας. Τον Αύγουστο θα γίνουν οι ανακοινώσεις από τη Red Bull, και οι φήμες πολλά μπορεί να λένε μέχρι τότε.

[Πηγή: Red Bull Racing | Photo Copyrights: Lars Baron/Getty Images]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Φήμες θέλουν την Mercedes να υπέγραψε με τον Carlos Sainz

Σύμφωνα με δημοσίευμα της ιταλικής Gazzetta dello Sport η Mercedes επέλεξε τον Carlos Sainz ως αντικαταστάτη του Lewis Hamilton, υπογράφοντας διετές συμβόλαιο, με τον...