Τα κράνη που χρησιμοποίησε φέτος ο Sebastian Vettel

Σχετικά άρθρα

F1 Testing in Jerez - Day Three

Η μόδα το να φορά ένας οδηγός σε κάθε αγώνα και καινούριο κράνος είναι κάτι νέο στον κόσμο της F1 και κατά προσωπική μου άποψη το θεωρώ πολύ όμορφο. Ο Γερμανός οδηγός της Red Bull, Sebastian Vettel κατά τη διάρκεια του φετινού πρωταθλήματος έχει αρκετές φορές αλλάξει το κράνος του και μερικές φορές αυτή η αλλαγή γίνεται και για καλό σκοπό( δίνονται σε δημοπρασίες που τα έσοδά τους πάνε σε κάλους σκοπούς). Για να δούμε όμως πόσες φορές άλλαξε κράνος, αλλά και γιατί το έκανε αυτό:

1. GP Αυστραλίας (δοκιμές) και στο GP του Μπαχρέιν

Australian F1 Grand Prix - Practice

Ο Vettel χρησιμοποίησε αυτό το κράνος σαν φόρο τιμής στον Felix Baumgartner,για το απίστευτο άλμα του στο εγχείρημα της RedBull, Stratos.

2. GP Αυστραλίας (αγώνας) και GP Μαλαισίας

F1 Grand Prix of Malaysia

Με μία πιο προσεκτική ματιά σε αυτό το κράνος, μπορούμε να δούμε διάφορες αποχρώσεις του μπλε να ”λιώνουν” ουσιαστικά η μία μέσα στην άλλη. Είναι ένα αφηρημένο σχέδιο.

3. GP Κίνας

F1 Grand Prix of China - Practice

Ο Γερμανός οδηγός αυτό το κράνος το ονόμασε ”τυχεροί αριθμοί”. Το κράνος έφερε πάνω του τους αριθμούς 10,11 και 12 με λέξεις από τις χρονιές που ο Vettel στέφθηκε παγκόσμιος πρωταθλητής.

4. GP Μονακό

F1 Grand Prix of Monaco - Practice

Το πάνω μέρος του κράνους τιμά την επιβλητική νίκη του Stirling Moss στο Πριγκιπάτοτο 1961, αλλά οι περισσότεροι άνθρωποι δεν εστίασαν σε αυτό, εξαιτίας μίας pin up girl που ήταν τοποθετημένη στο πίσω μέρος του κράνους, της οποίας το μαγιό εξαφανιζόταν όταν θερμαινόταν το κράνος.

5. GP Μεγάλης Βρετανίας

F1 Grand Prix of Great Britain - Practice

Με το εργοστάσιο της Red Bull Racing να βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από το Silverstone, ο Sebastian θέλησε να τοποθετήσει μικροσκοπικές φωτογραφίες όλων των 550 υπαλλήλων της ομάδας στο κράνος του. Το λογότυπο του Vettel είναι ένα μωσαϊκό και αποτελείτε από 100 φωτογραφίες.

6. GP Γερμανίας

F1 Grand Prix of Germany - Practice

Αυτό το σχέδιο περιλαμβάνει τα χρώματα της Γερμανικής σημαίας το οποίο είναι το εντός έδρα GP του Vettel, καθώς απέχει ελάχιστα από το σπίτι του. Ο συνδυασμός των χρωμάτων είναι λίγο περίεργος καθώς έχουμε μαύρο ματ, χρυσαφί και κόκκινο το οποίο βρίσκεται στο σήμα της Red Bull.

7. GP Σιγκαπούρης

VR_130920_SINGA-F1_67937

Το κράνος αυτό μπορεί να θεωρηθεί και σαν ντίσκο μπάλα. Το κράνος πάνω του είχε LED φωτάκια τα οποία αναβόσβηναν καθ’ όλη τη διάρκεια που ο Seb βρισκόταν στην πίστα.

8. GP Ιαπωνίας

F1 Grand Prix of Japan - Qualifying

Η πίστα της Suzuka είναι μία από τις αγαπημένες του Γερμανού, έτσι το Ιαπωνικό GP έχει πάντα ειδική μεταχείριση από αυτόν. Το φετινό κράνος του διαθέτει Ιαπωνικούς χαρακτήρες, άνθη κερασιάς, παγόδες, δέντρα μπονσάι και origami αεροπλάνα.

9. GP Ινδίας

F1 Grand Prix of India - Race

Το κράνος που φόρεσε ο Vettel στην Ινδία είναι εμπνευσμένο από το χρώμα του carbon, το οποίο είναι ένα από τα “βασικά συστατικά” της F1. Το μαύρο χρώμα είναι έντονο πάνω στο κράνος, όμως μαζί με όλα τα άλλα σχέδια που υπάρχουν πάνω του, το καθιστούν αρκετά όμορφο.

10. GP Άμπου Ντάμπι (δοκιμές)

F1 Grand Prix of Abu Dhabi - Previews

Είναι ένα κράνος το οποίο φόρεσε ο Γερμανός μόνο στις δοκιμές του αγώνα του Άμπου Ντάμπι, το οποίο είχε ως θέμα την πατρίδα του τη Γερμανία, καθώς στο πάνω μέρος του κράνους είχε τοποθετήσει τα χρώματα της πατρίδας του και στο πίσω μέρος το λογότυπο της ομάδας του.

11. GP Άμπου Ντάμπι (αγώνας)

F1 Grand Prix of Abu Dhabi - Race

Ο Sebastian Vettel με αυτό το χρυσό κράνος 24 καρατίων γιόρτασε την κατάκτηση του 4ου παγκόσμιου τίτλου του. Το κράνος στο πάνω μέρος του αναγράφει τον αριθμό 4 στα λατινικά.

12. GP Αμερικής

F1 Grand Prix of USA - Practice

Είναι ένα κράνος το οποίο το σχεδίασε ο 21-χρονος Μεξικανός φοιτητής Jake Vite Prekopν και το οποίο το επέλεξε να το φορέσει ο Γερμανός την Παρασκευή και το Σαββάτο στον αγώνα της Αμερικής. Το κράνος στο πάνω μέρος έχει τη σημαία της Αμερικής με μία ηλεκτρική κιθάρα.

13. GP Bραζιλίας

F1 Grand Prix of Brazil - Practice

O Γερμανός οδηγός με αυτό το κράνος θέλησε να τιμήσει την επιστροφή της ομάδας στη φυσική της έδρα, το Red Bull Ring(πρώην A1 Ring) της Αυστρίας το 2014. Το κράνος έχει σχεδιασμένα πάνω του, τα πράσινα λιβάδια της Αυστρίας με αγωνιστικά αυτοκίνητα να το διακοσμούν.

Το 2013 έκλεισε για τον Sebastian Vettel με τον πιο εντυπωσιακό τρόπο, δίνοντάς του τον 4ο συνεχόμενο παγκόσμιο τίτλο του. Μερικά από τα σχέδια που χρησιμοποίησε στα κράνη του ήταν ομολογουμένως εντυπωσιακά, όπως και οι εμφανίσεις του στις πίστες ανά τον κόσμο. Το 2014 όμως θα είναι μία νέα αρχή για όλους και το ερώτημα είναι, αν θα διατηρήσει τον τίτλο του ή όχι.

Εσύ ποιο από όλα προτιμάς;

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

GP Κίνας 2024: Άπιαστος Verstappen

Για έναν ακόμα ακόμα θαυμάσαμε το μεγαλείο της Red Bull και του Max Verstappen και ταυτόχρονα διασκεδάσαμε με τις μάχες για τις πίσω θέσεις. Ούτε...