Μετά από την κατακραυγή κυβέρνησης και συνδικάτων, ο Philippe Varin παραιτείται του πακέτου συνταξιοδότησης των 21 εκ. ευρώ.

Σχετικά άρθρα

Philippe Varin

Μετά την κατακραυγή τόσο κάποιων Γάλλων πολιτικών όσο και των συνδικάτων εργαζομένων, ο απερχόμενος CEO της PSA/Peugeot-Citroen, Philippe Varin πήρε την απόφαση να αποποιηθεί του πακέτου συνταξιοδότησης των 7.75 εκατομμυρίων ευρώ. Για να θυμίσουμε λίγο πώς έχει η κατάσταση, ο Philippe Varin θα συνταξιοδοτηθεί μέσα στο 2014 για να δώσει τη θέση του στον Carlos Tavares. Η PSA «έβαλε στην άκρη» 21 εκατομμύρια ευρώ για το πακέτου του Varin από τα οποία το στέλεχος θα έπαιρνε τα 7.75 εκ. όταν έφτανε τα 65 έτη. Για την ακρίβεια, θα έπαιρνε 310.000€ ετησίως για 25 χρόνια. Όλα αυτά τη στιγμή που ο όμιλος απολύει περίπου 10.000 άτομα και προσπαθεί να μείνει στην επιφάνεια οικονομικά σε ένα πολύ δύσκολο περιβάλλον.

Διάφοροι πολιτικοί αλλά και εκπρόσωποι συνδικάτων εργαζομένων της PSA έκαναν δηλώσεις που χαρακτήριζαν την αποζημίωση «υπερβολική» και είχαν κάθε δίκιο.

Με δεδομένο τον τεράστιο σεβασμό που έχω για το προσωπικό μας και τις συνέπειες μίας δύσκολης αλλά απαραίτητης απόφαση που έπρεπε να πάρω, αποφάσισα να παραιτηθώ του παρόντος πακέτου συνταξιοδότησης.

Είπε ο Varin σε συνέντευξη τύπου την Τετάρτη. Ο Varin κατάλαβε την πολεμική που προκάλεσε η σύνταξή του και είπε πως το συμβούλιο της εταιρίας θα αποφασίσει τους νέους όρους για την αποχώρησή του αφού συμβουλευτεί την κυβέρνηση και τις οργανώσεις των εργαζομένων.

[Πηγή: Automotive News]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Οι πρώτες φωτογραφίες του νέου Citroen C3 Aircross

H Citroen έδωσε στη δημοσιότητα τις πρώτες επίσημες φωτογραφίες της νέας -δεύτερης- γενιάς του C3 Aircross, το λανσάρισμα του οποίου -με βάση το σημερινό...