O Sergio Marchionne ολοκλήρωσε την αγορά της Chrysler σε ένα εξοχικό στη Florida

Σχετικά άρθρα

sergio-marchionne

Ο Sergio Marchionne ο CEO της Fiat και της Chrysler στις αρχές του έτους ανακοίνωσε πως εξαγόρασε και το υπόλοιπο των μετοχών της Chrysler το οποίο το κατείχε η VEBA της Ένωσης Εργατών Αυτοκινητοβιομηχανιών (United Auto Workers –UAW).

Θεωρείς πως οι διαπραγματεύσεις για κάτι το τόσο σοβαρό θα έγιναν σε κάποια επτασφράγιστη αίθουσα συνεδριάσεων κάπου στο Detroit μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες σωστά; Λάθος!

Ο πανέξυπνος Ιταλός έκλεισε την συμφωνία του αιώνα σε ένα εξοχικό σπίτι με θέα τον Ατλαντικό Ωκεανό, στη παραλία Vero Beach της Florida των Η.Π.Α. Το εξοχικό είναι ιδιοκτησίας του Alain Lebec, ενός τραπεζίτη και γενικού διευθυντή της Brock Capital LLC, μιας συμβουλευτικής εταιρίας της VEBA. Εκεί οι δύο πλευρές υπό το φως των κεριών, της σαμπάνιας και του χαβιαριού, ήρθαν σε συμφωνία ώστε η Fiat να πληρώσει 3,15 δις ευρώ, ώστε η Ιταλική αυτοκινητοβιομηχανία να κατέχει πλέον το 100% της Chrysler.

Πριν από τη παραπάνω συνάντηση, οι δύο πλευρές είχαν συναντηθεί στο Detroit στις 19 του Δεκέμβρη με την Fiat να κάνει μια τελευταία αναθεωρημένη προσφορά, αλλά η φυσικά η VEBA έκανε μια αντίθετη προσφορά εκ μέρους της, οδηγώντας τον Marchionne στη Florida.

Η τελική συνάντηση έγινε στις 28 του Δεκέμβρη στο σπίτι του τραπεζίτη της Florida η οποία είχε διάρκεια 4 ωρών. Ο Marchionne με την συμφωνία στο πουλόβερ του, γύρισε στην Ιταλία όπου έπρεπε να πάρει την έγκριση από το διοικητικό συμβούλιο της Fiat την επόμενη ημέρα. Η έγκριση ήταν μια εντελώς τυπική διαδικασία με την ανακοίνωση να γίνεται το βράδυ της 1η Ιανουαρίου.

[Πηγή: Bloomberg]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Στο σφυρί το Fiat 500L του Πάπα Φραγκίσκου

Το Σεπτέμβριο του 2015 ο Πάπας Φραγκίσκος όταν επισκέφτηκε τις Η.Π.Α, δεν είχε επιλέξει κάποιο θωρακισμένο αυτοκίνητο για τις μετακινήσεις του, αλλά ένα ταπεινό...

Ανάκληση 284.982 Dodge Charger και Chrysler 300

Η Stellantis ανακαλεί 284.982 Dodge Charger και Chrysler 300 για πρόβλημα παρόμοιο με τους ελαττωματικούς αερόσακους της Takata. Αιτία της ανάκλησης είναι το γεγονός πως...

Ανάκληση για 38.164 Chrysler, Jeep και Ram

Η Stellantis προχωρά στην ανάκληση 38.164 αυτοκινήτων της Chrysler, Jeep και Ram στις ΗΠΑ επειδή ενδέχεται η μονάδα ελέγχου της κολόνας τιμονιού να έχει...